Aanpak ‘plastic zee’ op festivals | Rolcontainer huren

Aanpak ‘plastic zee’ op festivals

Door de jaren heen is het steeds normaler geworden om op festivals en andere grote evenementen een zee van bekers op de grond te zien liggen. Afgelopen jaar is de discussie over dit plasticverbruik echter flink opgelaaid. Nu het festivalseizoen deze zomer weer van start is gegaan, spreken steeds meer organisaties zich uit tegen deze klaarblijkelijke gewoonte van plastic deponeren op Nederlandse evenementen. Organisatoren denken daarom na over oplossingen om het overmatig verbruik van plastic op hun evenementen te verminderen of zelfs volledig tegen te gaan.

Landelijke campagne ‘Never Give Up On Your Cup’

De landelijke beweging ‘Plastic Promise’ probeert met haar campagne ‘Never Give Up On Your Cup’ verandering in het plasticverbruik op festivals te brengen. Met deze campagne probeert Plastic Promise Nederlandse festivalbezoekers te motiveren om hun plastic bekers na gebruik weer terug te brengen naar de bar van herkomst, een inleverpunt of een speciale plastic beker afvalbak. Op deze manier kunnen de bekers op een verantwoorde manier worden gerecycled. Plastic Promise hoopt de festival- en evenementbezoeker te motiveren om de plastic bekers in te leveren door middel van het verstrekken van de juiste informatie over plasticverbruik. 40 grote partijen waaronder Grolsch, Heineken, Coca Cola, Lowlands en Pinkpop hebben zich inmiddels aangesloten bij deze campagne. Met elkaar hopen zij hiermee het Nederlandse plasticverbruik te verminderen.

Creatieve inzamelingsacties

Het Nederlandse Best Kept Secret festival zette tijdens de editie van 2019 een speurtocht in om bezoekers aan te sporen zijn of haar beker in te leveren bij de bar. Door er een creatieve opdracht aan te hangen deden bezoekers hun best om rondslingerend afval op te ruimen. Bezoekers kregen de kans om vier verschillende verkrijgbare duurzame harde plastic beker tijdens het festival op de foto te zetten, waarmee zij bij het laten zien van de foto voor maar liefst 25 euro aan gratis drank konden krijgen.

Harde plastic beker

Bovendien wordt de harde plastic beker op steeds meer festivals, zoals Best Kept Secret, gebruikt. Het voordeel van deze bekers is dat deze afgewassen kunnen worden, het logo van het festival of evenement gewist en de beker maar liefst tot 300 keer kan worden hergebruikt op volgende evenementen. Het gebruik van deze bekers is een stap in de goede richting, maar nog lang niet alle evenementen en festivals maken gebruik van deze harde plastic beker.

Rolcontainer voor verzamelen plastic

telt per jaar maar liefst 688 verschillende soorten festivals en evenementen. Helaas gaan nog lang niet alle evenementen op een duurzame wijze om met het gebruik van plastic. Organiseert u zelf een evenement of festival en wilt u een bijdrage leveren aan het verduurzamen van ons plasticverbruik? Dan kunt u met het gebruik van een rolcontainer op eenvoudige wijze plastic na een evenement of festival verzamelen.