Afval naast vuilcontainers zorgt voor overlast | Rolcontainer huren

Afval naast vuilcontainers zorgt voor overlast

Een ondergrondse vuilcontainer in de straat kan zeer handig zijn. Zo kunt u zonder al te veel moeite uw afval weggooien. Toch kunnen deze vuilcontainers ook juist voor overlast zorgen, bijvoorbeeld wanneer er afval naast de container wordt gedumpt. Op meerdere plekken doet dit probleem zich voor. De gevolgen hiervan en de oplossingen hiervoor leggen we u in dit bericht uit.

Afval naast vuilcontainers in meerdere gemeentes een probleem

In meerdere gemeentes zijn er de afgelopen weken meldingen gemaakt van overlast door afval dat naast vuilcontainers is gedumpt. Meestal komt dit door een volle vuilcontainer. In plaats van het afval te bewaren of elders te dumpen, wordt het dan naast de vuilcontainer gezet. Onder andere in Rotterdam en Alkmaar was er overlast.

Wat voor overlast levert gedumpt afval op?

Gedumpt afval levert op verschillende manieren overlast op. Zo is het slecht voor het milieu, gaat het stinken en kan het ongedierte aantrekken. Dit samen zorgt ook nog eens voor een negatief effect op het straatbeeld. Bovendien staan er forse boetes op het dumpen van afval, en met name op plekken waar vaak overlast is, wordt er strenger gecontroleerd.

Oplossingen tegen overlast vuilcontainers

Verschillende gemeentes zijn al met oplossingen gekomen voor de veroorzaakte overlast. In Alkmaar zetten ze in op strengere controles en handhaving en in Nijmegen gaan ze de containers vaker legen. In Rotterdam is er een app waarin overlast gemeld kan worden en er een verzoek kan worden gedaan afval gratis op te laten halen. Tot slot hebben ze in Vianen een vulgraadsensor die laat weten als de container bijna vol zit. Het is nog afwachten of deze maatregelen ook daadwerkelijk het gewenste effect hebben. U kunt ook zelf voor een oplossing zorgen, bijvoorbeeld door een rolcontainer te huren.

Rolcontainer huren bij Rolcontainerhuren.nl

Wilt u niet langer afhankelijk zijn van een ondergrondse vuilcontainer of de afvalkalender van uw gemeente? U kunt als particulier ook een rolcontainer huren bij Rolcontainerhuren.nl. Dan bepaalt u zelf helemaal hoe u uw afvalverwerking in wilt delen. In onze kiest u eerst de afvalstroom waar u een rolcontainer voor nodig heeft. Vervolgens kiest u het formaat, hoe vaak u de container wilt ledigen en de contractduur. Heeft u nog vragen over het huren van een rolcontainer? U kunt vrijblijvend met ons opnemen.