Afval scheiden: waarom is het belangrijk? | Rolcontainerhuren.nl

Afval scheiden: waarom is het belangrijk?

Steeds meer mensen en bedrijven gaan inzien dat afval scheiden belangrijk is. Misschien bent u zelf ook al begonnen uw afval te scheiden. Het kan ook dat u dit nog niet doet vanwege tijdgebrek of omdat u de relevantie hiervan nog niet inziet. We leggen u daarom graag uit waarom het scheiden van afval belangrijk is en hoe u hiermee kunt beginnen.

Afval scheiden is beter voor het milieu

De belangrijkste reden om afval te scheiden is waarschijnlijk het milieu. Door afval goed te scheiden kunnen bepaalde grondstoffen hergebruikt worden om nieuwe producten te maken. Zo wordt het afval dus een nieuw leven gegeven in plaats van dat het in de verbrandingsoven belandt en weer als vervuilende lucht uitgestoten wordt. Bovendien wordt hiermee voorkomen dat er een overschot aan afval ontstaat.

Het is voordeliger

Met het scheiden van afval wordt ook op de kosten bespaard. Het verbranden van wordt namelijk steeds duurder. We veroorzaken bovendien ook steeds meer afval. Door afval te scheiden beperken we de hoeveelheid afval dat verbrand moet worden en besparen we dus ook op de kosten hiervan. Het afval dat hergebruikt kan worden voor nieuwe producten levert op die manier bovendien ook weer geld op.

Ambitieuze doelen voor het afval scheiden

Het doel van de Nederlandse overheid is om in 2025 maximaal 30 kilo per persoon per jaar te bereiken. Dat is een ambitieus doel waar nog een lange weg voor is te gaan, maar het is wel haalbaar. Uit metingen blijkt namelijk dat nog ongeveer 90% van het restafval op dit moment gescheiden zou kunnen worden. Wanneer dit afval ook goed gescheiden zou worden, zouden we dus dit doel wel ruimschoots kunnen halen.

Rolcontainers voor elk soort afval

Wilt u ook beginnen met het scheiden van afval of wilt u hier beter mee aan de slag gaan? U kunt bij ons rolcontainers huren voor allerlei soorten afval. Zo hebben wij containers voor bedrijfs-, glas-, papier-, rest- en huisafval. In onze stelt u zelf eenvoudig het contract samen voor het huren van een voordelige rolcontainer. U bepaalt zelf de grootte van de container, het aantal ledigingen en de contractduur. Als u vragen heeft kunt u ons bereiken via het online contactformulier of door te bellen naar 0900-0174.