Afvalinzameling na Koningsdag | Rolcontainerhuren.nl

Afvalinzameling na Koningsdag

De meeste straten van zijn sinds de dag na Koningsdag weer afvalvrij. Tijdens Koningsdag blijft er vaak een flinke hoeveelheid afval op straat achter en wordt er soms zelfs afval in de gracht gegooid. Zo is vervuiling door plastic bekertjes en flesjes een flink probleem en worden er vaak onverkochte spullen van de vrijmarkt op straat achtergelaten. Hoewel het een flinke klus is om dit allemaal op te ruimen, is er dit jaar naar schatting wel een stuk minder afval op straat beland. Dit had alles te maken met het slechte weer van afgelopen zaterdag.

Plastic Whale vist 164 zakken afval uit de gracht

Vooral de grachten en wateren in onze steden zijn de dupe van Koningsdag. In Amsterdam is de organisatie Plastic Whale daarom aan de slag gegaan om de grachten weer schoon te krijgen. Een groep van 294 vrijwilligers is met 31 boten te water gegaan om de grachten leeg te vissen. Uiteindelijk zijn er in totaal 164 vuilniszakken vol met afval uit het water gevist. Van dit aantal waren er 28 zakken gevuld met petflesjes, 58 zakken met overig plastic en 78 zakken met . Van het plastic dat de groep gevonden heeft, zullen uiteindelijk bootjes en kantoormeubelen gemaakt worden. Het meest opvallende wat de groep uit de grachten heeft gehaald zijn twee gigantische pluche knuffelbeesten.

Ook in Alkmaar opruiminitiatief

Ook in Alkmaar is een groep vrijwilligers de wateren opgegaan om deze weer schoon te krijgen. 60 vrijwilligers op padle boards hebben daar een groot aantal vuilniszakken weten te vullen met afval dat zij uit het water hebben gevist. De buit bestond ook hier uit een enorme hoeveelheid plastic bekers en flessen. In Den Haag is er in samenwerking met WWF Haaglanden een groep vrijwilligers opgetrommeld om de Haagse grachten weer vuilnisvrij te krijgen. Door middel van visnetten is daar veel plastic troep en ander afval verzameld.

Huur een rolcontainer voor uw feest

Hoewel gemeenten vaak extra vuilcontainers inzetten op een dag als Koningsdag, wordt er toch nog veel afval op straat gegooid. Zonde, aangezien veel plastic hierdoor bijvoorbeeld uiteindelijk in de natuur belandt. Organiseert u zelf een feest of een festival, dan kunt u gemakkelijk rolcontainers huren via onze website. In deze rolcontainers kunt u al het afval van uw feest gemakkelijk verzamelen en zo zorgt u ervoor dat het feestterrein na afloop een stuk makkelijker schoon te maken is.