Afvaloverlast in Nederland | Rolcontainerhuren.nl

Afvaloverlast in Nederland

Het zomerse weer heeft in het hele land voor behoorlijk wat afvaloverlast gezorgd. Hoewel vele parken zijn voorzien van extra prullenbakken en rolcontainers, zitten deze bakken alsnog binnen no-time vol. Hierdoor eindigt het afval op straat en wordt de afvaloverlast steeds groter.

Afvaloverlast in Nederlandse parken

Bij de gemeente Leiden is de hoeveelheid afval in de parken zo erg dat zij simpelweg niet genoeg capaciteit hebben om de prullenbakken nog meer frequent te legen. Zij vragen dan ook aan bezoekers om hun afval niet in de prullenbakken weg te gooien, maar om dit mee naar huis te nemen en daar weg te gooien. Hierbij gaat het vooral om afval zoals pizzadozen, lege drinkflessen of kartonnen verpakkingen. Zo kunnen de afvalbakken in de parken worden gebruikt voor het afval waarvoor ze oorspronkelijk zijn bedoeld: een snoeppapiertje, koffiebeker of zakdoek.

Ook in de Amsterdamse parken is er sprake van afvaloverlast. Ondanks de extra geplaatste vuilnisbakken blijft er een grote hoeveelheid aan zwerfafval achter in de parken. In sommige gevallen wordt het afval wel in een zak gedaan, maar wordt de zak vervolgens niet weggegooid. Om aandacht te vragen voor dit probleem, is begin deze maand al het zwerfafval op een hoop van 5000 liter geveegd. Zo hoopt de gemeente de vervuiler te confronteren en te waarschuwen: er is namelijk weer meer tijd om boetes uit te schrijven voor deze kwestie.

Afval volgen vanaf de Nederlandse stranden met GPS

Niet alleen in de Nederlandse parken is er afvaloverlast, ook aan de kust wordt er veel afval achtergelaten. Om te zien waar het afval naartoe gaat zodra het in de zee is geworpen, is er een boei met GPS-tracker in de zee gegooid. Deze tracker geeft tweemaal per dag een update over waar hij zich bevindt. Volgens oceanograaf en klimaatwetenschapper Erik van Sebille zou het een logisch scenario zijn als het afval uiteindelijk in het poolgebied belandt. De waterstromingen gaan immers richting het noorden. Ook is het mogelijk dat het afval aanspoelt in Denemarken of aan de fjorden van Noorwegen. Een derde optie is dat het afval afbreek en naar de bodem zinkt. Al met al noemt hij dit experiment nuttig. Op deze manier komen we er namelijk achter waar het afval uiteindelijk terecht komt en biedt dit de gelegenheid om die locaties weer op te ruimen.

Rolcontainer huren bij Rolcontainerhuren.nl

Wilt u ook afvaloverlast tegengaan? Huur dan nu een rolcontainer via Rolcontainerhuren.nl. Op deze manier kunt u zorgen dat het afval eenvoudig kan worden weggegooid. Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de verwerking van het afval, wij komen de rolcontainer namelijk voor u ledigen. Hoe vaak we dit doen, kunt u helemaal zelf bepalen. Stel vandaag nog uw contract samen via onze en ontvang uw bestelling binnen 5 werkdagen! Voor vragen kunt u bellen naar 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.