Europees parlement wil minder afvalstort | Rolcontainerhuren.nl

Europees parlement wil minder afvalstort

Als het aan de Europese Unie ligt moeten bedrijven en particulieren binnen de EU veel zuiniger met grondstoffen omspringen. Daarom zijn er een aantal voorstellen gedaan die ervoor moeten zorgen dat Europeanen minder gaan weggooien en meer gaan recyclen. Uiteindelijk moet in het jaar 2030 de hoeveelheid afval die in Europa op stortplaatsen belandt worden gereduceerd tot maximaal 5 procent van de totale hoeveelheid afval.

Minder verspilling

De Europese Unie wil naar een ‘circulaire economie’ waarin zo weinig mogelijk verspild wordt. Op dit moment wordt ongeveer 44 procent van al het afval binnen de EU gerecycled, op termijn zou dit percentage naar 70 procent moeten. Ook liggen er plannen om voedselverspilling aan te pakken, waarbij de hoeveelheid voedsel die wordt weggegooid over 15 jaar gehalveerd moet zijn. Daarnaast moeten landen die afval verbranden in plaats van storten ook aan de bak.

Afval sorteren in plaats van verbranden

Dat er in nauwelijks afval wordt gestort, betekent niet dat er niets meer te verbeteren valt. Ons land heeft namelijk een grote overcapaciteit als het om verbrandingsovens gaat en we importeren en verbranden zelfs afval uit omringende landen. De Europese Unie is nu van mening dat er meer waardevolle afvalstoffen uit het afval gehaald moeten worden voordat er afval verbrand wordt. Ook moet het importeren van afval moeilijker worden.

Rolcontainerhuren.nl werkt mee aan een circulaire economie

Bij Rolcontainerhuren.nl proberen wij op dit moment al zoveel mogelijk afval te sorteren alvorens er afval verbrand wordt. Daarom vindt u bij ons verschillende rolcontainers die allemaal geschikt zijn voor andere afvalstromen. Dankzij deze aanpak kunnen wij ervoor zorgen dat waardevolle afvalstoffen waar mogelijk hergebruikt worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook dat wij onze dienstverlening scherp aan kunnen bieden.