Gescheiden inzameling afval neemt een vlucht | Rolcontainerhuren.nl

Gescheiden inzameling afval neemt een vlucht

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat er in de afgelopen tien jaar flink meer afval gescheiden is ingezameld dan in de periode daar voor. Vooral huishoudens zijn steeds beter in staat om hun afval te scheiden en dat heeft ertoe geleid dat gemeenten in de afgelopen tien jaar meer dan 50 procent van al het afval gescheiden konden inzamelen. De grootste stijging in het gescheiden inzamelen van afvalstoffen vond plaats in niet-stedelijke gebieden, hier werd maar liefst 70 procent van het afval gescheiden.

Nog steeds ruimte voor verbetering

In stedelijk gebied wordt ongeveer 30 procent van al het afval gescheiden ingezameld. Hier ligt dan ook ruimte voor verbetering. De reden dat het moeilijker is om afval te scheiden in stedelijk gebied, is de vele hoogbouw. Bewoners van flats hebben vaak geen ruimte voor verschillende afvalbakken en daardoor belanden waardevolle afvalstoffen vaak alsnog bij het , wat zonde is. Het is aan gemeenten om hier een oplossing voor te zoeken.

Steeds meer afvalstoffen gescheiden

Uit het onderzoek blijkt ook welke afvalstoffen steeds vaker gescheiden worden. Dit zijn vooral gft-afval en verpakkingen. Papier wordt juist minder vaak ingezameld, waarschijnlijk omdat er minder mensen kranten en tijdschriften op papier lezen. Bijkomende trend is dat we met z’n alle minder afval per persoon produceren. Op dit moment ligt de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid afval per persoon op 495 kilo, wat ongeveer 13 procent minder is dan tien jaar geleden.

Afval scheiden met behulp van rolcontainers

In ons assortiment vindt u verschillende soorten rolcontainers. Dit zijn zowel grote als kleine rolcontainers, allen ingedeeld op basis van afvalsoort. Hiermee kunt u uw afval gemakkelijk gescheiden inzamelen. Wij leveren zowel aan particulieren als aan bedrijven en u kunt het contract voor onze containers gemakkelijk zelf samenstellen op onze website. U bepaalt dan zelf de grootte van de container, de afvalsoort, de duur van het contract en de frequentie waarmee uw bak geleegd wordt. Wel zo gemakkelijk!