Koningsdag zorgt voor veel achtergelaten afval | Rolcontainerhuren.nl

Koningsdag zorgt voor veel achtergelaten afval

Een voorjaarszonnetje zorgde ervoor dat er een hoop mensen op de been waren afgelopen Koningsdag. Het resultaat van deze drukte was de volgende ochtend goed te zien: parken en pleinen door heel lagen vol met onder meer blikjes bier, chipszakken, pizzadozen en supermarkttassen. Met name in de grote steden waren er honderden kilo’s aan afval te vinden.

Veel afval in parken en straten door heel Nederland

In verschillende parken in is er een behoorlijke hoeveelheid afval achtergebleven. Zo lag de Prinsentuin in Leeuwarden bezaaid met bierflesjes, blikjes en zakken chips. Ook het Amsterdamse Westerpark en de Westerstraat lagen na Koningsdag vol met achtergelaten afval van de feestvierders. Er moesten zelfs meerdere parken worden ontruimd. In Breda is er bijvoorbeeld een grote groep jongeren weggestuurd uit het Wilhelminapark waarna er ook hier een grote hoeveelheid afval achterbleef.

Buurtbewoners beginnen met afval rapen

In verschillende gemeenten zetten buurtbewoners zich in door te helpen met het opruimen van het achtergelaten afval. Niet alleen rond Koningsdag, maar ook gedurende de rest van het jaar pakken steeds meer mensen vrijwillig een afvalgrijper en beginnen met het opruimen van zwerfafval. Deze activiteit is voor velen de ideale gelegenheid om het hoofd leeg te maken, om de dagelijkse hoeveelheid beweging mee te pakken en om een steentje bij te dragen aan het milieu.

Rolcontainer huren om afval af te voeren

Heeft u behoefte aan een extra rolcontainer? Bestel deze dan nu via Rolcontainerhuren.nl. Niet alleen kunt u kiezen voor welk soort afval u een rolcontainer nodig heeft, maar u kunt ook het aantal ledigingen en het formaat van de container zelf bepalen. Het samenstellen van een contract doet u snel en eenvoudig via onze . Heeft u al een leverancier voor uw rolcontainers? Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we de overstap probleemloos voor u regelen. Neem gerust met ons op als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen over onze rolcontainers.