Tips voor afval tijdens een verbouwing | Rolcontainer huren

Tips voor afval tijdens een verbouwing

Verbouwingen brengen vaak een mooie veranderingen met zich mee. Ruimtes worden opgeknapt en/of nieuwe ruimte wordt gecreëerd. Naast deze mooie effecten brengt een verbouwing doorgaans ook veel afval met zich mee. Weet u niet hoe u van dit afval af kunt komen? In dit bericht geven we u enkele tips mee voor uw afval tijdens een verbouwing.

Stel een plan op voor afval tijdens de verbouwing

Verstandig omgaan met afval tijdens een verbouwing begint al voor de eerste bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Het is namelijk verstandig om van tevoren al een afvalbeheerplan op te stellen. Hiermee kunt in kaart brengen welke materialen hergebruikt, gerecycled of afgevoerd moeten worden. Door vooraf een goed doordacht plan op te stellen, kan het afvalbeheer zo duurzaam mogelijk ingericht worden.

Red en hergebruik materialen

Door tijdens de verbouwing afval te sorteren, kan het afval naderhand eenvoudiger gerecycled worden. Zo kan het afval een duurzaam tweede leven krijgen. Daarnaast komen er bij een verbouwing ook vaak materialen vrij die herbruikt kunnen worden, zoals deuren, ramen, houten vloeren en bouwmaterialen. U kunt deze materialen bijvoorbeeld ook doneren aan een goed doel of de lokale gemeenschap.

Breng iedereen op de hoogte van duurzaamheid

Naast het opstellen van een afvalplan, is het ook belangrijk iedereen hiervan op de hoogte te stellen. Zorg ervoor dat iedereen die meewerkt of -helpt aan de verbouwing op de hoogte is van wat er met het afval moet gebeuren. Neem hen ook mee in de uiteindelijke duurzame bestemming van het afval, zodat bewustzijn gecreëerd wordt bij alle betrokkenen.

Huur containers voor afval tijdens de verbouwing

Ondanks alle maatregelen om zo duurzaam mogelijk om te gaan met het afval, zal er altijd afval zijn dat niet meteen hergebruikt kan worden. Voor dit afval is het ook belangrijk een duidelijke oplossing te verzinnen. Bij een langdurige verbouwing kan een rolcontainer een mooie oplossing zijn (bij een korte verbouwing zou juist een afvalcontainer de voorkeur hebben). U kunt bij ons rolcontainers voor verschillende soorten afval en in verschillende formaten huren. Bekijk ons volledige aanbod in onze . Heeft u vragen over het huren van een rolcontainer? Neem dan vrijblijvend met ons op.