Vuurwerkresten zo snel mogelijk opgeruimd | Rolcontainerhuren.nl

Vuurwerkresten zo snel mogelijk opgeruimd

Ieder jaar komt er tijdens oud en nieuw ontzettend veel vuurwerkafval op straat terecht. Er ontstaan daarom in steeds meer gemeenten initiatieven om dit afval op 1 januari gelijk op te ruimen. Ook dit jaar kwamen er weer vele buren bij elkaar om zo snel mogelijk alle troep van de straat te halen.

Vuurwerkresten in Deventer

In Deventer stond bijvoorbeeld de schoonmaakploeg van het buurtbeheerbedrijf Cambio om 9 uur ’s ochtends al klaar om aan de slag te gaan. Hiervoor waren zelfs veegmachines en bladblazers geregeld. Zo was de buurt binnen mum van tijd weer schoon. Het buurtbeheerbedrijf gaat vooral zo snel te werk, zodat er geen gewonden vallen door blindgangers. Dit is vuurwerk dat niet is afgegaan en dus alsnog op een onverwachts moment kan afgaan. Hier vallen jaarlijks veel gewonden door.

Beloningen voor bewoners

In Deventer krijgen inwoners die volle zakken vuurwerkafval inleveren als beloning een kop versgemaakte soep en een bak koffie met een zak koekjes. Ook in andere gemeentes worden inwoners beloond voor hun goede daden. In Zutphen krijgt men per volle ingeleverde zak vuurwerkafval bijvoorbeeld 50 cent. In Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant is dit bedrag zelfs een euro. Vincent Breedveld van Schoon, een organisatie die Nederlanders aanzet om zwerfafval op te ruimen, stelt dat het helpt om mensen te belonen voor hun goede gedrag.

Nieuwjaarvegen

Schoon heeft drie jaar geleden zelf het nieuwjaarvegen in Nederland geïntroduceerd. Niet veel later hadden 140 gemeentes het initiatief al omarmd. Ieder jaar worden er sindsdien weer nieuwe initiatieven opgezet door inwoners en grotere organisaties door heel Nederland. Dit heeft erin geresulteerd dat Nederlanders nu veel meer moeite doen om de straat na oud en nieuw weer zo snel mogelijk netjes te krijgen.

Voer uw afval verantwoord af met Rolcontainerhuren.nl

Wij juichen alle milieuvriendelijke afvalinzamelingsacties in Nederland toe en proberen zelf ook zoveel mogelijk ons steentje bij te dragen aan een schoon milieu. Dit doen wij door het meeste afval gescheiden in te zamelen en ook het gemengde afval dat wij ophalen uiteindelijk te scheiden. Kijk gerust eens rond op onze website om te zien welke rolcontainers wij allemaal aanbieden. Wij van Rolcontainerhuren.nl wensen jou in ieder geval een gelukkig nieuwjaar toe!