Afval opgeruimd op Nederlandse stranden | Rolcontainerhuren.nl

Afval opgeruimd op Nederlandse stranden

Afgelopen zomer heeft bijna heel het strand wel een keer gezien. Het mooie weer zorgde voor veel plezier, maar ook voor veel afval op de Nederlandse stranden. Ondanks alle commotie rondom de plastic soep en milieuvervuiling in , liggen de stranden tegen het eind van het strandseizoen toch vol met afval. Als al dit zwerfafval niet wordt opgeruimd, komt het uiteindelijk waarschijnlijk in de Noordzee terecht. Dit zal vervolgens niet bevorderlijk zijn voor het terugdringen van de plastic soep en zorgt ervoor dat de gezondheid van zeedieren ernstig in gevaar komt. Gelukkig zijn er een hoop vrijwilligers aan de slag gegaan om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Schoonmaakactie Noordzeekust

Na ruim twee weken van opruimen door de 2.764 vrijwilligers van de Boskalis Beach Cleanup Tour, is er maar liefst 11.163 kilo zwerfafval van de stranden langs de Noordzeekust gehaald. Ter vergelijking werd er vorig jaar nog ruim 14.000 kilo zwerfafval opgeruimd. Bij deze actie werden alle stranden langs de Noordzeekust meegenomen, dus ook de stranden van de Waddeneilanden. De meest gevonden afvalsoorten zijn onder andere: doppen van plasticflesjes, snackverpakkingen, versieringen zoals ballonnen, visnetten en sigaretten. Eén filter van een sigaret kan maar liefst 8 liter water vervuilen, omdat ook sigarettenfilters voor 95% uit plastic bestaan. Verschillende milieuorganisaties roepen Nederlanders daarom op om ook het kleine plastic afval dat zij produceren op te ruimen na een gezellig dagje strand.

Verantwoordelijk omgaan met het milieu

Bij Rolcontainerhuren.nl vinden wij het belangrijk om het milieu zo min mogelijk te belasten. Een initiatief vals de Beach Cleanup Tour juichen we dan ook van harte toe. Wij zorgen er op onze beurt voor dat het afval dat in onze rolcontainers terecht komt, verantwoord wordt verwerkt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze klanten. Bij het bestellen van onze rolcontainers dient u namelijk aan te geven voor welke afvalsoort u een container wenst, zodat het afval later grotendeels gerecycled kan worden. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld rolcontainers voor , papier en glas terug.