Bedrijfsaval bij milieustations, inwoners draaien op voor kosten | Rolcontainerhuren.nl

Bedrijfsafval bij milieustations, inwoners draaien op voor kosten

In de Noord-Brabantse gemeente Altena wordt er vermoed dat bedrijven onopgemerkt hun storten bij een milieustraat in de betreffende gemeente. De gemeente Altena kreeg verdenkingen nadat er regelmatig grote hoeveelheden afval werden gestort.

Mileustation niet toegankelijk voor bedrijven

Voor bedrijven is het algemeen bekend dat het niet is toegestaan om afval te deponeren bij een milieustraat. Bedrijven moeten namelijk hun afval apart inleveren en daar zitten extra kosten aan verbonden. Dit geldt ook voor bedrijven die een hoop groenafval, zoals snoeisel, produceren. Wanneer inwoners hun tuin hebben gesnoeid mogen zij dit wel gratis inleveren bij een milieustation. vermomd als particulier afval

Naar aanleiding van de grote hoeveelheden afval die bij de milieustraten in Altena worden gestort, vermoed de gemeente dat het bedrijfsafval wordt ‘vermomd’ als particulier afval. Dit heeft een nadelig effect op de kosten die worden doorberekend in de afvalstoffenheffing voor de inwoners van deze gemeente. Inwoners gaan hierdoor meer afvalstoffenheffing betalen.

Gemeente stelt onderzoek in

Het extra ingeleverde bedrijfsafval wordt gelukkig wel juiste manier verwerkt, waardoor het geen nadelige effecten heeft op het milieu. Een milieustraat en de verwerking van het afval wordt echter volledig gefinancierd door middel van de afvalstoffenheffing, iets wat enkel inwoners betalen. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun afval. De gemeente Altena start een onderzoek naar verkeerd ingeleverd afval en zal hier vervolgens maatregelen op toepassen.

Voordelige bedrijfsafvalcontainer bij Rolcontainerhuren.nl

Bent u op zoek naar een voordelige oplossing voor al uw bedrijfsafval? Dan kunt u eenvoudig een container voor uw bedrijfsafval bestellen bij Rolcontainerhuren.nl. U kunt er voor kiezen om een container voor korte tijd te huren, maar het is ook mogelijk om een contract af te sluiten voor meerdere jaren. Onze containers worden zelfs binnen vijf werkdagen geleverd, ook wanneer u nog geen klant bij ons bent! Bekijk ons aanbod snel in onze webshop.