Bedrijfsaval in de stad | Rolcontainerhuren.nl

Bedrijfsafval in de stad

ophalen in de drukke binnenstad is een blijvend probleem. Naast de illegale afvaldumpingen die we in ons vorige artikel hebben benoemd, spelen er nog meer problemen. Problemen met de hoeveelheid vuilniswagens en afvalscheiding bijvoorbeeld, maar gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen.

Vervuilende vuilniswagens

Vuilniswagens in de stad vormen een groot probleem. Doordat de gemeente niet verantwoordelijk is voor het ophalen van , maar alleen het huisafval. Worden er voor kleine bedrijven die zich in de woonwijken bevinden vaak externe partijen ingeschakeld om het bedrijfsafval op te halen. Wat resulteert in het feit dat er veel afvalinzamelingsbedrijven door de straten heen rijden. Dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu en de zware vuilniswagens zorgen voor verzwakking in de oude binnenstad.

Scheiden van afval

Er belandt daarnaast nog veel recyclebaar afval in de verkeerde afvalbak. De focus hierop is bij veel bedrijven nog niet optimaal, ook al moeten de bedrijven verplicht hun afval netjes scheiden. Gelukkig gaan steeds meer gemeentes hier ook strenger op controleren en zetten steeds meer gemeentes zich in voor een milieuvriendelijker afvalbeleid. Met deze maatregelen wil de overheid in 2030 afval als een van de belangrijkste grondstoffen gebruiken.

Alternatieven op de weg

Gelukkig rijden er ook steeds meer alternatieven op de weg, zo rijden steeds meer gemeentes en externe inzamelbedrijven al met elektrische vuilniswagens. Naast dat ze een stuk minder uitstootgassen verspreiden, zijn ze ook nog eens een stuk stiller. Tevens zijn er ook nog eens plannen om in de toekomst op waterstof te gaan rijden. Steeds meer gemeentes zetten zich hiervoor in en maken doelen om uiteindelijk emissievrij te worden.

Uw bedrijfsafval op een duurzame manier inleveren?

Mocht u uw bedrijfsafval toch nog niet duurzaam kwijt kunnen? Bij rolcontainerhuren.nl bestelt u gemakkelijk een rolcontainer voor al uw bedrijfsafval. Het afval wordt bij ons op een duurzame wijze verwerkt. Wij hebben verschillende maten en soorten rolcontainers beschikbaar, die we bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks voor u kunnen ledigen.

Heeft u nog vragen over onze wijze van afvalverwerking of ons aanbod rolcontainers? Neem dan op via ons contactformulier of telefonisch via 0900-0174. Onze medewerkers vertellen u graag over welke rolcontainer het beste bij uw bedrijf past.