De glasbak bestaat 40 jaar | Rolcontainerhuren.nl

De glasbak bestaat 40 jaar

Op 17 mei is het zover, dan viert de glasbak haar veertigste verjaardag. Het is namelijk veertig jaar geleden dat de eerste glasbak in werd geplaatst. Deze eerste bak voor de inzameling van werd door de gemeente Den Bosch geplaatst. Inmiddels zijn de bekende bakken niet meer uit ons straatbeeld weg te denken en is de glasbak een toonbeeld van recycling en duurzaamheid geworden. Het is niet voor niets dat wij Nederlanders koploper zijn als het op het gescheiden inzamelen van glas gaat.

Glas inzamelen heel normaal in Nederland

In is de glasbak een bekende verschijning die we met liefde gebruiken. Inmiddels wordt 83% van al het verpakkingsglas hergebruikt. Dit glas kan zonder kwaliteitsverlies worden hergebruikt en een tweede leven krijgen als nieuwe verpakking. Andere glazen voorwerpen zoals vazen en vlakglas horen niet in de glasbak. Zo kunnen drinkglazen en vazen bij het en kunt u met spiegels en vlakglas bij de milieustraat terecht.

Tips voor het inzamelen van glas

Hoewel de glasbak al 40 jaar bestaat, is het nog niet altijd helemaal duidelijk wat er nou wel en wat er nou niet in de bak mag. Zo horen glazen lampjes, zoals ledlampen en spaarlampen niet in de glasbak. Deze kunt u inleveren in de speciale bakken die daarvoor bij winkels en bouwmarkten staan. De metalen doppen den deksels van glazen potjes mogen daarentegen wel gewoon de glasbak in. Deze worden er later tijdens het sorteren uitgehaald met grote magneten. U doet er goed aan om plastic doppen en deksels wel te verwijderen en deze in de plasticbak te gooien. Bovendien hoeft u het glas niet eerst schoon te maken, dit gebeurt op grote schaal tijdens het recyclen.

Een rolcontainer voor glasafval huren

Produceert u als particulier of bedrijf veel en wilt u niet iedere keer naar de glasbak lopen? Dan kunt u een glascontainer huren via Rolcontainerhuren.nl. Wij komen uw container dan periodiek legen en zorgen dat het glas gerecycled wordt. Wij leveren deze containers door heel Nederland. Het contract voor onze diensten sluit u gemakkelijk zelf af via onze website.