Elektronisch afval is snelgroeiende afvalstroom | Rolcontainerhuren.nl

Elektronisch afval is snelgroeiende afvalstroom

Doordat de techniek de laatste jaren niet stil heeft gestaan, hebben we inmiddels te maken met een afvalberg van maar liefst 50 miljoen ton elektronisch afval per jaar. Verontrustend, is dat slechts 20 procent van deze hoeveelheid wordt gerecycled. Zolang we daar niets aan doen zal de hoeveelheid e-afval tegen het jaar 2050 waarschijnlijk zelfs meer dan verdubbeld zijn.

Europese regelgeving

Binnen de Europese Unie bestaat er daarom al regelgeving die stelt dat 85 procent van al het elektronische afval gerecycled moet worden. Dit percentage wordt op dit moment echter bij lange na niet gehaald. Een tekort aan regelgeving is dan ook vaak niet het probleem, een tekort aan adequate handhaving van de regelgeving wel.

Het grootste struikelpunt is echter de inzameling van het elektronische afval. Veel elektronische apparaten blijven namelijk ongebruikt bij mensen thuis slingeren of worden op de verkeerde manier weggegooid. Het verplichten van fabrikanten om oude elektronische apparaten in te nemen, heeft hier in de afgelopen jaren helaas niets aan veranderd.

Belang van het hergebruik van e-waste

Het hergebruiken van elektronisch afval is niet alleen belangrijk omwille van de omvang van de afvalberg, het afval bevat namelijk ook een aantal waardevolle grondstoffen. Zo wordt er in elektronica bijvoorbeeld gebruikgemaakt van kleine hoeveelheden kostbare metalen en bevat een ton e-waste meer goud dan een ton gouderts. Het verwerken van al het e-afval op aarde zou daardoor jaarlijks maar liefst 62,5 miljard euro op kunnen leveren.

Rolcontainer huren voor uw afval

Als leverancier van voordelige rolcontainers, vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk waardevolle afvalstoffen kunnen worden hergebruikt. Daarom helpen wij u op weg met verschillende rolcontainers voor diverse afvalstromen. Denk bijvoorbeeld aan , glas en papier. Op onze website stelt u het contract voor uw rolcontainer bovendien gemakkelijk zelf samen, zodat u flexibel bent op het gebied van de looptijd, het soort container en hoe vaak de container wordt geleegd.