Veel bedrijven kunnen bedrijfsafval beter scheiden | Rolcontainerhuren.nl

Feiten en fabels over het scheiden van bedrijfsafval

Het wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat het belangrijk is om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Afval scheiden is misschien wel de snelste en makkelijkste manier om dit te doen. Maar, heeft het eigenlijk wel zin om uw te scheiden? We zetten een aantal fabels en feiten voor u op een rij.

Afval scheiden kost meer dan het oplevert – Fabel

Vaak wordt er gezegd dat het scheiden van afval het milieu uiteindelijk meer kost dan het oplevert. Dit zou dan bijvoorbeeld komen door de extra ritjes die kunnen ontstaan bij het scheiden van afval of de fouten die bij het scheiden worden gemaakt. Dit is een absolute fabel. Er moet inderdaad soms meer worden gereden om al het gescheiden afval weg te brengen, maar dit kan uiteraard ook efficiënt gebeuren. Het voordeel van afval scheiden is bovendien zo groot dat dit de mogelijke extra ritjes ruimschoots compenseert. Ook schade door foutjes bij het scheiden van afval vallen hierbij in het niet. Het heeft dus altijd zin om een poging te doen het afval zoveel mogelijk te scheiden.

Het afval komt uiteindelijk toch allemaal op een hoop terecht – Fabel

Een veel gehoorde opmerking is dat al het gescheiden afval uiteindelijk toch op dezelfde hoop terecht komt. Het zou dus geen nut hebben om het afval te scheiden. Ook dit is een echte fabel. Gescheiden afval wordt ook echt gescheiden van elkaar verwerkt. Zo krijgt het afval dat gerecycled kan worden een nieuw leven. Alleen wanneer het afval echt te vervuild is, belandt het alsnog in de verbrandingsoven.

Bij rolcontainerhuren.nl kunt u containers huren om uw bedrijfsafval te scheiden – Feit

Wilt u beginnen met het scheiden van uw ? Of zoekt u een nieuwe partner om uw bedrijfsafval duurzaam te verzamelen? Bij rolcontainerhuren.nl kunt u rolcontainers voor alle afvalstromen huren. Wij bieden oplossingen voor bedrijfs-, papier-, glas- en restafval. U kunt voor verschillende afvalstromen van verschillende omvang containers huren. U bepaalt ook zelf bovendien hoe vaak de containers geleegd moeten worden en voor welke periode u een contract aan wilt gaan. Heeft u vragen over het huren van een rolcontainer? Neem dan vooral even met ons op via het online contactformulier of door te bellen naar 0900-0174 (lokaal tarief).