Gemeenten strenger op bedrijfsafval | Rolcontainerhuren.nl

Gemeenten strenger op bedrijfsafval

2017 is nog maar net begonnen, maar diverse gemeenten gaan al hard aan de slag met hun goede voornemens. Dit betekent onder andere dat een aantal gemeenten strenger om zal gaan met . Want zo stellen zij, het verkeerd aanbieden van leidt tot overlast en hoge kosten. Daarom gaan in sommige gemeenten de boetes omhoog voor het verkeerd aanbieden van bedrijfsafval en scherpen andere gemeenten de regels aan. Hieronder sommen wij een aantal voorbeelden voor u op.

Strengere controle milieustraat gemeente Overbetuwe

Volgens de gemeente Overbetuwe was 25% van al het afval dat in 2016 bij de milieustraten in Elst en Andelst werd aangeboden, afval wat hier niet thuishoorde. Zo waren er bedrijven die hun afval naar de milieustraat brachten en kwamen mensen van buiten de gemeente hun afval in Overbetuwe inleveren. Omdat dit de gemeente op kosten jaagt, vraagt het college om 150.000 euro, zodat de gemeentewerven aangepast kunnen worden. Na aanpassing zullen strenge controles mogelijk zijn, waarmee bedrijfsafval op de milieustraten in Overbetuwe geweerd kan worden.

Hogere boetes gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft besloten om een boete in te voeren die bedrijven kunnen krijgen indien zij overlast veroorzaken in de openbare ruimte. Deze boete geldt bijvoorbeeld voor het illegaal plaatsen van objecten in de openbare ruimte en voor het verkeerd aanbieden van afval. De gemeente stelt dat overlast van afval op straat een grote ergernis is in de stad en bovendien trekt dit ongedierte aan. De boete die bedrijven in Amsterdam kunnen krijgen wanneer zij hun bedrijfsafval verkeerd aanbieden, kan daarom vanaf dit jaar oplopen tot 1.150 euro.

Strengere regels bedrijfsafval gemeente Rotterdam

Ook de gemeente Rotterdam stelt dat bedrijfsaval hier stelselmatig voor overlast zorgt in de openbare ruimte. Zo zorgt bedrijfsafval voor stankoverlast, nodigt het anderen uit om er afval bij te zetten en zorgt het voor een verstoring van het straatbeeld. Daarom worden de regels in 2017 aangescherpt. Zo mag in het centrum van Rotterdam bedrijfsafval alleen nog tussen 7.00 uur en 11.00 in de ochtend worden aangeboden. Buiten deze tijden mag bedrijfsafval niet op of langs de openbare weg staan.

Uw bedrijfsafval in laten zamelen door Rolcontainerhuren.nl

Zoals u kunt lezen, is een professionele oplossing voor bedrijfsafval in steeds meer steden en gemeenten vereist. Wanneer u een rolcontainer voor uw bedrijfsaval huurt via onze website, dan weet u zeker dat uw afval volgens de regels wordt ingezameld en verwerkt. Onze rolcontainers zijn er in verschillende maten en uw bepaalt zelf eenvoudig de looptijd van het contract en het aantal ledigingen. Wij leveren onze voordelige oplossing voor bedrijfsafval in heel .