Hoeveel afval produceert de ICT? | Rolcontainerhuren.nl

Hoeveel afval produceert de ICT?

Uit onderzoek van het Utrecht Sustainability Institute (USI) blijkt dat de ICT-sector hard op weg is om een van de meest vervuilende sectoren van te worden. Jaarlijks gebruiken we steeds meer hardware producten, maar de productie en gebruik hiervan kosten veel energie en zorgt daarbij voor flink wat vervuiling.

Hoe vervuilend is de ICT?

Naar verwachting worden er dit jaar ruim 50 miljoen hardware producten weggegooid. Dit aantal zal voorlopig blijven stijgen aangezien Nederlanders ieder jaar 860.000 producten extra weg zullen gooien. Tegelijkertijd groeit de Nederlandse ICT-hardwarestapel jaarlijks met vijf miljoen producten. Zowel de productie en gebruik van hardware kost veel energie en gaat gepaard met vervuiling. Momenteel zorgt de ICT-sector dan ook voor ongeveer 3 tot 6 procent van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen. Als de groei die zich de afgelopen jaren heeft laten zien doorzet, is de verwachting dat de uitstoot van de ICT-sector in 2040 zelf is gestegen tot maar liefst 14 procent!

Twee manieren om vervuiling tegen te gaan

Volgens onderzoekers zijn er twee verschillende manieren om deze trend te doorbreken: recyclen en zuiniger omgaan met hardware apparaten. Door de producten die nog wel werken aan de kringloop te schenken, of door kapotte apparaten in te leveren in de daarvoor bestemde bakken, wordt de recycle methode effectief ingezet. Daarnaast zou het bedrijfsleven ervoor kunnen zorgen dat de uitstoot met 50% kan worden teruggedrongen door de levensduur van hardware te verlengen van drie tot vier jaar naar vijf tot zeven jaar. Het dringende advies vanuit het onderzoek luidt dan ook: probeer langer te doen met een smartphone of computer voordat u deze apparaten weggooit.

Bedrijfsafval recycleren via Rolcontainerhuren.nl

Wilt u dat naast uw ICT-producten ook uw overige op een nette manier wordt gerecycled? Stel dan nu een contract samen voor het huren van een rolcontainer van Rolcontianerhuren.nl. Dit doet u eenvoudig via onze . We zorgen niet alleen dat uw afval netjes wordt afgevoerd, maar we zorgen er ook voor dat uw afval wordt gerecycled voor de productie van nieuwe producten. Heeft u vragen over onze containers? Neem dan gerust op met onze medewerkers door te bellen naar 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.