Hoeveelheid karton tussen het papierafval neemt toe | Rolcontainerhuren.nl

Hoeveelheid karton tussen het papierafval neemt toe

Opmerkelijk nieuws: de samenstelling van ons is in de afgelopen jaren veranderd. Omdat steeds minder Nederlanders een papieren krant lezen en omdat we facturen en officiële documenten steeds vaker digitaal ontvangen, is het aandeel papier sterk afgenomen. De hoeveelheid die we weggooien is echter sterk toegenomen. Dit komt omdat we met z’n allen steeds meer online bestellen en bijna al deze bestellingen worden verpakt in een kartonnen doos. Inmiddels bestaat ongeveer 75% van al het ingezamelde uit .

De helft meer bestellingen bij webwinkels

De afgelopen jaren heeft het aantal online bestellingen een enorme vlucht genomen. Zo nam dit aantal alleen al in 2016 met de helft toe. Opvallend is dat kleine producten vaak in een veel te grote kartonnen doos verpakt worden. Dit komt omdat veel webshops gebruikmaken van een systeem met kartonnen dozen in vaste formaten. Dit is slecht voor het milieu omdat de te grote dozen loze ruimte innemen tijdens het transport van de bestellingen en omdat er zo onnodig veel karton wordt gebruikt. De oplossing is om iedere bestelling te verpakken in een kartonnen doos met precies de juiste afmetingen.

Bestellingen op maat verpakken

Met behulp van speciale machines is het mogelijk om een kartonnen verpakking op maat te maken voor een specifieke bestelling. Naast dat dit een oplossing is voor de loze ruimte tijdens het transport en het te veel gebruikte karton, bespaart de op deze manier ook nog eens op opvulmateriaal. Dergelijke machines zijn echter enorm duur, waardoor veel webshops deze investering niet zomaar zullen doen. Het zal dus waarschijnlijk jaren duren voordat er significante vorderingen gemaakt zullen worden op dit gebied.

Uw papier en karton efficiënt af laten voeren

Heeft u ook vaak een grote hoeveelheid papier en/of karton, waarbij het u moeite kost om dit milieuvriendelijk af te voeren? Dan heeft Rolcontainerhuren.nl een voordelige oplossing voor u. Bij ons is het namelijk mogelijk om rolcontainers voor papierafval in verschillende afmetingen te huren. U bepaalt hierbij zelf hoelang u de container huurt en hoe vaak wij deze voor u komen legen. U kunt het contract voor uw papierafvalcontainer eenvoudig zelf afsluiten via onze website.