ontvlambare producten niet bij huisafval rolcontainerhuren

Houd ontvlambare producten en huisvuil gescheiden

De afvalbedrijven in doen een oproep om geen batterijen bij het te gooien. Het is namelijk belangrijk dat ontvlambare producten, zoals batterijen en accu’s, niet zomaar in elke afvalcontainer weggegooid worden. Dit, aangezien de ontvlambare materialen in deze producten vaak de boosdoener zijn bij een brand. Om deze reden dringen afvalbedrijven aan om dit absoluut niet meer te doen.

Brand door batterijen in huisvuilcontainers

Afvalverwerker Renewi ondervond vorige week helaas nog problemen doordat er batterijen en accu’s bij het huisafval waren beland. Als gevolg hiervan ontstond er brand in het bedrijf. Het is helaas niet de eerste keer dat het afvalverwerkingsbedrijf met dit probleem te maken heeft gekregen. Peter van Kessel, woordvoerder van Renewi, vertelt in een interview dat zij vaak worden gezien als boosdoener, hoewel zij hier weinig aan kunnen doen.

Gemak van de huisvuilcontainer

Uit gemak belandt een batterij vaak in de huisvuilcontainer, terwijl er genoeg speciale punten zijn om de batterijen in te leveren. Een makkelijke oplossing voor dit probleem is om zelf een verzamelpunt in huis aan te wijzen. Zo kunt u de batterijen in een doos of lade verzamelen en zodra deze vol is, legen bij een inleverpunt. Op die manier hoeft u dit niet voor iedere batterij apart te doen.

Lithiumbatterijen niet in restafvalcontainer

Het weggooien van een batterij vraagt dus extra aandacht, al is niet iedere batterij hetzelfde. Lithiumbatterijen zijn namelijk het meest gevaarlijk als ze in de container tussen het belanden. Die batterijen bestaan namelijk uit een organisch oplosmiddel dat brandbaar is. Lithiumbatterijen worden vooral gebruikt in telefoons, laptops en elektrische fietsen.

Huisvuil op de juiste manier afvoeren met rolcontainerhuren.nl

Bij rolcontainerhuren.nl vinden wij het belangrijk dat en gevaarlijke stoffen gescheiden worden. Bij ons kunt u eenvoudig een rolcontainer huren voor verschillende afvalsoorten, dus ook voor uw huisvuil en . U kunt zowel grote als kleine containers voor uw huisvuil of restafval bestellen. Laat daarnaast uw restafvalcontainer of huisvuilcontainer makkelijk en voordelig afvoeren. Samen streven we naar een schoner en houden we batterijen en uw huisvuil gescheiden. Heeft u interesse in onze service? Neem gerust op met ons via het contactformulier of op het telefoonnummer 0900-0174.