Maden in uw container voorkomen met deze tips | Rolcontainer huren

Maden in uw container voorkomen met deze tips

Voor veel mensen brengt de zomer veel voordelen met zich mee: warm weer, lang zonlicht en gezelligheid. Met name het warme weer heeft echter ook zijn nadelen. Een voorbeeld daarvan is een stinkende container vol met maden. Gelukkig kunt u maatregelen nemen om dit te voorkomen. In dit nieuwsbericht geven we u enkele tips om maden in uw container te voorkomen.

Gebruik een krant om maden in uw container voorkomen

Maden houden van donkere, vochtige plekken. Aangezien containers dit vaak zijn, is het niet gek dat ze zich graag hierin nestelen. Om te voorkomen dat uw container een donkere, vochtige plek wordt kunt u bijvoorbeeld een krant gebruiken. Door een krant op de bodem van uw container te leggen voorkomt u dat deze vochtig wordt. Heeft u vochtig afval? Wikkel dit dan in een krant of stop het in een biologisch afbreekbaar zakje.

Geef uw container wat frisse lucht

Naast het voorkomen van vochtigheid kunt u er ook voor zorgen dat uw container niet zo warm wordt. Daar houden de maden namelijk ook van. Zet bijvoorbeeld de deksel af en toe op een kier. De lichtinval zorgt er bovendien voor dat de container minder donker is. U kunt de container ook af en toe in de schaduw zetten. De maden gedijen minder in een koelere container.

Maden in uw container wegwerken

Bent u te laat met maatregelen nemen en heeft u al last van maden in uw container? Ook dan kunt u nog maatregelen nemen om van de maden af te komen. Leg bijvoorbeeld een takje klimop in de container. Dit is giftig voor maden. U kunt ook een beetje schoonmaakazijn met water verdunnen en dit in de container gieten. Hierdoor worden de maden gedood.

Rolcontainer huren bij Rolcontainerhuren.nl

Met deze tips bent u klaar voor een zomer zonder maden in uw container. Bent u nog op zoek naar een rolcontainer voor uw afval? In onze kunt u een rolcontainer huren voor verschillende soorten afval. U bepaalt zelf het formaat, het aantal ledigingen en de contractduur. Heeft u vragen over het huren van een rolcontainer? Neem dan vrijblijvend met ons op.