Overvolle papiercontainers aan het einde van het jaar | Rolcontainerhuren.nl

Overvolle papiercontainers aan het einde van het jaar

Het einde van het jaar zorgt ieder jaar weer voor overvolle papiercontainers. Black Friday, Sinterklaas en Kerst, al deze dagen resulteren in een waanzinnige hoeveelheid (online) aankopen en dus ook een grote hoeveelheid papierafval.

Papierafval rondom Black Friday

De piek in de hoeveelheid begint al eind november, wanneer Black Friday zorgt voor een grote hoeveelheid bestellingen. Zo registreerde betaaldienst iDEAL dit jaar een dagrecord van 5,39 miljoen betalingen en Klarna constateerde een toename van de verkopen van 780% in vergelijking met een normale dag.

Logischerwijs zorgt zo’n grote hoeveelheid bestellingen ook voor veel . Mede om deze reden zette de gemeente Amsterdam in de desbetreffende week meer vuilniswagens in om al het op te halen, werden de papiercontainers in Rotterdam strenger in de gaten gehouden en ook in Utrecht werden papiercontainers extra geleegd om overvolle containers te voorkomen.

Papierafval rondom Sinterklaas

Eind november werd aangekondigd dat de winkels om 17:00 moesten sluiten. Dit zorgde ervoor dat veel van de sinterklaascadeaus online werden besteld. Naast dezelfde maatregelen die werden ingezet als bij Black Friday, heeft Bol.com daarbij ook nog eens een ‘kartonvreter’ ingezet. Deze vrachtwagen is een weekend langs verschillende straten in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Oost geweest om papierafval op te halen om overvolle papiercontainers te voorkomen.

Papierafval rondom Kerst

Hoeveel papierafval er zal ontstaan tijdens kerst, moet nog blijken. Uit ervaring nemen de gemeenten in wel voldoende voorzorgsmaatregelen. De vuilniswagens die door verschillende gemeenten extra worden ingezet, zullen de komende tijd dan ook nog blijven doorrijden. Zeker gezien de huidige strenge lockdown, wordt er een enorme hoeveelheid aan papierafval verwacht.

Papiercontainers huren via Rolcontainerhuren.nl

Bent u ook op zoek naar een manier om van al uw papierafval af te komen? Neem dan eens een kijkje in onze . Hier vindt u namelijk verschillende formaten papiercontainers, ideaal voor zowel huishoudens als bedrijven. U bepaalt zelf hoe lang u gebruik wilt blijven maken van de rolcontainer en met welke regelmaat wij uw papierafval komen legen. Voor vragen over het beste formaat voor uw situatie, of het aantal ledigingen dat u moet aanhouden, kunt u altijd even contact met ons opnemen!