Papier scheiden is altijd goedkoper | Rolcontainerhuren.nl

Papier scheiden is altijd goedkoper

Bedrijven die papier en scheiden zijn altijd goedkoper uit dan bedrijven die hun met het meegeven. Dat komt omdat de prijs van en al tientallen jaren positief is. Er is dus vraag naar dit afval. Het is daarom onverstandig om uw in uw container voor af te laten voeren. Uw restafvalcontainer moet dan niet alleen vaker geleegd worden, u valt op dat moment ook nog eens in een hoger tarief. Een aparte rolcontainer voor papier en karton is daarmee een verstandige keuze!

Hergebruik van papierafval

Wanneer gebruikt papier en karton gescheiden wordt ingezameld, dan kan een groot deel van dit afval dienen als grondstof voor nieuwe producten. Bij nieuwe producten kunt u denken aan wc-papier, behang en verpakkingskarton. Op dit moment wordt iedere nieuwe papiervezel nog ongeveer zes keer hergebruikt. Na verloop van tijd worden de papiervezels te kort en kunnen deze niet meer opnieuw hergebruikt worden. Daarnaast kan het ingezamelde papier te vies zijn of bijvoorbeeld verontreinigd zijn met nietjes en plakband. Het is dus niet zo dat al het ingezamelde papier en karton voor de volle 100 procent hergebruikt kan worden.

Inzamelingsmiddelen voor oud papier

Wanneer u uw oud papier gescheiden in wilt laten zamelen, dan zijn hier verschillende middelen voor. Voor bedrijven die zeer grote hoeveelheden oud papier en karton hebben, kan het lonen om een perscontainer te huren. Deze containers comprimeren het karton, waardoor er bespaard kan worden op de transportkosten. Heeft u vertrouwelijke documenten, dan kiest u bij voorkeur voor een speciale container voor archiefvernietiging. Met zo’n container kunt u uw vertrouwelijke papieren op een veilige manier verzamelen. Voor normale hoeveelheden oud papier zijn er rolcontainers in diverse formaten beschikbaar.

De toekomst van papierafval

Op dit moment wordt een groot deel van ons geëxporteerd naar China. De Chinese fabrieken zijn aangewezen op papierafval, omdat er een kapverbod geldt om ontbossing tegen te gaan. In de toekomst is de verwachting dat de vraag uit China geleidelijk af zal nemen, aangezien Chinezen zelf ook steeds vaker papierafval in zullen gaan zamelen. Aan de andere kant neemt de vraag in eigen land steeds verder toe, aangezien webshops hun goederen in karton verzenden en er steeds meer via het internet besteld wordt. De verwachting is daarom dat er nog jarenlang vraag zal zijn naar oud papier en karton.

Uw oud papier voordelig in laten zamelen door Rolcontainerhuren.nl

Rolcontainerhuren.nl biedt u de mogelijkheid om uw papierafval gescheiden in te zamelen met behulp van onze inzamelingsmiddelen voor papierafval en . U kunt het contract voor deze diensten gemakkelijk zelf afsluiten in onze . Hierbij bepaalt u zelf voor hoe lang u het contract aangaat en hoe vaak wij uw container(s) komen legen. Wel zo makkelijk!