Papierafval scheiden gaat steeds beter | Rolcontainer Huren

Papierafval scheiden gaat steeds beter

Vele jaren achter elkaar nam de verontreiniging van , ingezameld bij Nederlandse huishoudens en bedrijven, sterk toe. Een opmerkelijke statistiek is echter dat in 2015 hier voor het eerst een eind aan kwam. Eind 2015 bleek dat de verontreiniging met 0,38% was afgenomen tot 3,78%. Dit is te danken aan betere afvalscheiding van drankenkartons en betere bewustwording van consumenten. Wilt u afvoeren middels een rolcontainer? Huur dan een papiercontainer op onze website!

Beter scheiden van papierafval

Hoewel er dus een positieve trend te ontdekken is, is er nog steeds ruim 33 miljoen kilo verontreinigd papier in 2015. Men schrijft de daling in verontreiniging voornamelijk toe aan het beter scheiden van diepvriesverpakkingen en drankenkartons. Deze werden voorheen achteloos bij het gegooid, terwijl deze hier eigenlijk niet thuis horen. Mensen lijken zich dus beter bewust van wat er wel en niet in een papiercontainer mag. Wat hedendaags nog steeds voor veel problemen zorgt zijn plastic hoesjes van reclamedrukwerk. Deze moeten eigenlijk eerst worden verwijderd en bij het plastic afval worden gegooid.

Papiercontainer huren

Bij Rolcontainerhuren.nl kunt u ook een rolcontainer huren voor papierafval. Ook hierbij is het belangrijk dat u zoveel mogelijk schoon en droog en - in de rolcontainer stopt. Andere materialen belemmeren het recyclingproces, wat uiteindelijk het milieu schaadt. Een rolcontainer voor papierafval huren is erg gemakkelijk te doen middels onze website. U kiest zelf hoe vaak de rolcontainer moet worden geledigd en hoe lang u een contract wilt aangaan. Na 5 werkdagen zal de rolcontainer bij u geleverd worden.

Wij leveren rolcontainers in heel , tegen scherpe tarieven. Heeft u nog vragen, neem dan gerust even met ons op.