Roosendaal in de ban van omgekeerd inzamelen | Rolcontainerhuren.nl

Roosendaal in de ban van omgekeerd inzamelen

In de gemeente Roosendaal is veel ophef over de plannen van de gemeente om het omgekeerd inzamelen van in te voeren. Omgekeerd inzamelen houdt in dat bewoners voortaan naar een ondergrondse container brengen, terwijl ze plastic afval in hun kliko mogen gooien. Precies het omgekeerde dan wat nu het geval is. Het doel van omgekeerd inzamelen is om bewoners van Roosendaal te stimuleren om hun afval beter te gaan scheiden. Dit moet de hoeveelheid in de gemeente terugdringen.

Het omgekeerd inzamelen van huisvuil

De gemeente Roosendaal heeft ambitieuze plannen op het gebied van restafval. Met het invoeren van omgekeerd inzamelen hoopt de gemeente de huidige hoeveelheid restafval van 145 kilo per inwoner per jaar, te verlagen naar 100 kilo per inwoner per jaar. Hierdoor kan de afvalstoffenheffing omlaag, aangezien het verbanden van restafval enkel geld kost en (bijna) niets oplevert. Voor het inleveren van een zak restafval bij de ondergrondse container gaan inwoners van Roosendaal volgens de plannen 41 cent per zak betalen.

Twijfels bij omgekeerd inzamelen

Een grote groep inwoners van Roosendaal heeft echter twijfels bij het omgekeerd inzamelen. Zij zijn bang dat het nieuwe beleid het dumpen van restafval in de hand werkt. Daarnaast is de maximale afstand van 250 meter tot een ondergrondse container voor veel ouderen te ver weg. De verontruste bewoners pleiten er daarom voor om ook alternatieve plannen te testen, zodat de gemeente vervolgens een weloverwogen beslissing kan maken.

Stevige rolcontainer voor uw huisvuil

Bent u op zoek naar een alternatieve manier voor de inzameling van uw ? Dan kunt u ook een contract afsluiten op Rolcontainerhuren.nl. Wij leveren stevige rolcontainers in verschillende formaten en u bepaalt zelf hoe vaak wij uw container komen legen. Het contract sluit u gemakkelijk af via onze website. Daarna zorgen wij dat u zo snel mogelijk gebruik kunt maken van uw nieuwe rolcontainer.