Rotterdam gaat energie winnen uit bedrijfsafval | Rolcontainerhuren.nl

Rotterdam gaat energie winnen uit bedrijfsafval

In Rotterdam start het bedrijf MetroMining een proef waarbij van Rotterdamse horecaondernemers apart wordt ingezameld en als basis gaat dienen voor de productie van biogas. Het afval van restaurants uit de Rotterdamse binnenstad zal dan niet meer naar een reguliere energiecentrale worden gebracht, alwaar het wordt verbrand, maar in plaats daarvan op een speciale locatie worden vergist tot biogas. Op deze manier gaat Rotterdam haar steentje bijdragen aan een circulaire economie, waarbij zoveel mogelijk afvalstoffen worden hergebruikt.

Organisch afval nu zinloos verbrand

Voor de productie van biogas is organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval geschikt. Rotterdam produceert jaarlijks vele honderdduizenden tonnen van dit soort afval. Op dit moment wordt dit afval echter niet gescheiden opgehaald, waardoor het samen met het wordt verbrand in een reguliere energiecentrale. Zonde, aangezien organisch afval bijvoorbeeld voor de helft uit water bestaat. Door het afval te vergisten tot biogas slaat de gemeente twee vliegen in één klap. Aan de ene kant wordt er op de kosten van vuilverbranding bespaard, terwijl er aan de andere kant wordt verdiend aan de productie van biogas.

‘Biobased bedrijfscluster’

Het bedrijf MetroMining start de proef op kleine schaal, maar hoopt in de toekomst uit te kunnen breiden met afval van Westlandse tuinders en afval uit de Rotterdamse fruithaven. Daarnaast heeft het plannen voor een biobased bedrijfscluster, een plek waar bedrijven verzamelen die zich bezighouden met het maken van producten uit afvalstoffen. Zo kan plastic verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld dienen als grondstof voor 3D-printing.

Uw bedrijfsafval verantwoord afvoeren met Rolcontainerhuren.nl

Rolcontainerhuren.nl juicht initiatieven die bijdragen aan een circulaire economie van harte toe. Door afvalstoffen zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen, kan een groot percentage van het ingezamelde afval dienen als grondstof voor nieuwe producten. Daarom hebben wij bijvoorbeeld aparte rolcontainers voor glas, papier en . Het contract voor onze dienstverlening kunt binnen enkele minuten zelf gemakkelijk afsluiten via onze website.