Schikbarende feiten over afval | Rolcontainerhuren

Schrikbarende feiten over afval

We lezen vaak berichten over het feit dat het zo goed doet op het gebied van afvalscheiding, recycling, etc. Of doet de rest het gewoon nog veel slechter en staan wij er ook niet zo goed voor? Wij zetten een aantal schrikbarende feiten over afval op een rijtje, zodat alles weer in perspectief geplaatst wordt.

1. verbrandingsoven

Bij het sorteercentrum in Rotterdam komt ieder jaar een grote hoeveelheid kunststof binnen. De hoeveelheid is vergelijkbaar met twee keer de inhoud van de Kuip (Feyenoord stadion). Nu zou dat niet zo erg zijn als alles gerecycled kon worden, maar helaas wordt er nog 25% in de verbrandingsoven gegooid omdat het niet recyclebaar is.

2. luiers

Geloof het of niet, maar 5% van al het afval in bestaat uit luiers! Het probleem is dat Nederland niet bepaald een voorloper is op het gebied van het hergebruiken van luiers. Er zijn echter goede toepassingen te bedenken, zo zouden gebruikte luiers weer als krantenpapier kunnen dienen.

3. plastic in de oceaan

Er is in de media al ruimschoots aandacht geweest voor plastic in de oceaan. Dit is geheel terecht aangezien er jaarlijks 8.000.000.000 kilo plastic in de oceaan terecht komt! Het World Economic Forumin beweert zelfs dat in dit tempo er in 2050 meer plasticresten dan vissen in de zee te vinden zijn.

4. kostenplaatje

Momenteel is ongeveer 10% van het afval in Nederland ongeschikt om te recyclen, echter belandt er veel meer dan 10% van ons afval in een verbrandingsoven. Waarom is dit eigenlijk zo? Dit is gewoon een kwestie van een kostenplaatje, gerecycled afval is gewoonweg velen malen duurder om te produceren dan nieuw plastic.

Rolcontainer huren

Helaas hebben we moeten constateren dat het nog een stuk beter kan in Nederland en de rest van de wereld. Laten we daarom beginnen met afval gescheiden in te zamelen om recycling te bevorderen. Rolcontainerhuren.nl biedt rolcontainers voor verschillende afvalsoorten, zoals , papier en groenafval. Bestel de rolcontainer gemakkelijk online en bepaal zelf hoe vaak hij geleegd moet worden en hoelang uw contract moet lopen.