Steeds meer meldingen van illegaal gedumpt afval | Rolcontainerhuren.nl

Steeds meer meldingen van illegaal gedumpt bedrijfsafval

Bewoners ergeren zich er behoorlijk aan, afvaldumpingen van bedrijven op straat. Het zorgt niet alleen voor een heel rommelig straatbeeld, maar ook voor veel overlast doordat het bijvoorbeeld ook het nodige ongedierte aantrekt.

Beperkte invloed van de overheid

In veel gemeenten komen er steeds meer meldingen binnen over de overlast die ontstaat door illegale dumpingen van . De inzameling van is in geen verplichte gemeentelijke taak, daardoor hebben veel gemeentes deze taak dan ook afgestoten gedurende de bezuinigingen. Het gevolg hiervan is dat overheden slechts beperkte invloed hebben op bedrijfsafvalverzameling, waardoor bedrijfsafval steeds vaker (onnodig) op straat terecht komt. In de steeds drukker wordende steden leidt het illegaal dumpen van bedrijfsafval tot steeds meer problemen.

Veel overlast

Uit gesprekken met buurtbewoners in verschillende wijken van , blijkt dat het neerzetten en ophalen van bedrijfsafval niet altijd even nauw wordt genomen. Uit gemak, laksheid en ruimtegebrek wordt bedrijfsafval bijvoorbeeld op plekken gezet waar het niet hoort, of het wordt neergezet buiten de toegestane tijden. Het straatbeeld krijgt hierdoor een erg negatief beeld en ongedierte zoals ratten en vogels worden snel aangetrokken. Dit zorgt voor veel overlast voor de omwonenden. Hoewel er steeds meer gemeenten en politie intensief controleren en boetes uitschrijven, blijft het probleem zich voordoen. Dit, terwijl het reeds een flinke boete betreft (kan al snel oplopen tot €3.000,-).

Bedrijfsafval afvoeren via rolcontainerhuren.nl

Het afvoeren van bedrijfsafval hoeft uiteraard helemaal geen probleem te zijn. Bij rolcontainerhuren.nl bestelt u gemakkelijk een rolcontainer voor al uw bedrijfsafval. We hebben rolcontainers beschikbaar in verschillende maten en wij kunnen de rolcontainer bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks voor u ledigen. Dit, afhankelijk van de hoeveelheid bedrijfsafval die wordt geproduceerd binnen het bedrijf.

Heeft u vragen over uw bedrijfsafval of over ons aanbod rolcontainers? Neem dan gerust telefonisch op via 0900-0174. Onze professionals kunnen u precies uitleggen welke rolcontainer het beste past bij uw bedrijf en hoe vaak deze geledigd moet worden.