Verduurzaming kartonnen dozen | Rolcontainerhuren.nl

Verduurzaming kartonnen dozen

Producenten van golfkarton, een grondstof die gebruikt wordt voor het produceren van kartonnen dozen, zijn in rap tempo aan het verduurzamen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de dozen die door webshops worden gebruikt om hun bestellingen mee te verzenden, steeds lichter en dunner worden. Dit zorgt vervolgens weer voor een vermindering van de hoeveelheid en heeft daarmee een positief effect op het milieu.

Nieuw karton van oud papier

Voor de productie van nieuw met behulp van moest vroeger nieuw hout toegevoegd worden, aangezien de vezels van het op zichzelf te kort waren om het nieuwe hiermee te produceren. Tegenwoordig wordt oud papier op een nieuwe manier verwerkt, waardoor de vezelstructuur behouden blijft. Hierdoor is het niet meer nodig om nieuw hout toe te voegen bij de productie van karton en daarmee hoeven er geen bomen meer gekapt te worden voor de productie van golfkarton.

Dunner karton beter voor het milieu

Daarnaast hebben diverse innovaties er inmiddels voor gezorgd dat golfkarton maar liefst 23% dunner is dan vroeger. Dit betekent niet alleen dat er meer karton gemaakt kan worden van dezelfde hoeveelheid oud papier, maar betekent ook dat er flik wordt bespaard op het vervoer van kartonnen dozen. Met minder ritten kan immers dezelfde hoeveelheid dozen vervoerd worden, wat enorm scheelt op het gebied van uitstoot.

Oud papier inzamelen met Rolcontainerhuren.nl

Heeft u veel oud papier en karton en wilt u dit op eenvoudige wijze laten afvoeren? Dan kan dit met behulp van een van onze rolcontainers voor oud papier. Met deze containers kunt u het gemakkelijk verzamelen, waarbij u zelf bepaalt hoe groot de container is, hoe vaak wij langskomen en voor hoelang u het contract met ons aangaat. U sluit het contract voor uw papierafvalcontainer gemakkelijk zelf alf via onze website.