positieve ontwikkelingen bij inzameling van bedrijfsafval

Vlaamse ondernemers beter in afvalrecycling

Er zijn goede ontwikkelingen op het gebied van afval bij onze zuiderburen, wordt daar nog beter gesorteerd dan in de afgelopen jaren. Dit groeiende percentage heeft een zeer positief effect op het milieu. In 2017 produceerden de Belgische bedrijven ruim 4 miljoen ton afval per jaar, waarvan 63% gescheiden werd aangeboden. In 2018 steeg het geproduceerde afval met zo’n 1,13%, dit komt onder andere door de economische groei die België doormaakt. Tegelijkertijd steeg het aantal gesorteerde ingezamelde met 2,34% ten op zichten van 2017. Hoewel de economische groei in België dus gezorgd heeft voor een toename in de productie van bedrijfsafval, hebben bedrijven hun afval meer én beter gesorteerd.

Afval in Nederland

Bedrijven in produceren jaarlijks meer dan een miljard kilo aan bedrijfsafval. In zijn bedrijven ook goed op weg met het inzamelen van hun bedrijfsafval, maar hier zit nog zeker ruimte voor verbetering in. Ruim de helft van het afval wordt namelijk hergebruikt. Hoewel het in Nederland verplicht is om bedrijfsafval te scheiden, wordt dit dus nog lang niet altijd gedaan. Door afval te scheiden kunnen waardevolle grondstoffen hergebruikt worden en worden natuurlijke bronnen minder belast. Naast dat het scheiden en recyclen van afval goed is voor het milieu, levert het ook nog eens een besparing op de afvalkosten op. Afval is in veel gevallen erg waardevol, zorg er daarom ook voor dat uw bedrijfsafval op de juiste manier wordt gescheiden!

Uw bedrijfsafval op een duurzame manier inleveren?

Wilt u ook op een positieve bijdrage leveren aan het milieu en uw afval op een duurzame manier laten recyclen? Dan kunt u gemakkelijk een rolcontainer bestellen voor uw bedrijfsafval via rolcontainerhuren.nl. Wij hebben verschillende maten rolcontainers welke u kunt gebruiken voor verschillende afvalsoorten beschikbaar. Daarnaast kunnen wij de containers op verschillende momenten voor u ledigen, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks.

Heeft u interesse in onze rolcontainerservice of heeft u nog vragen over bijvoorbeeld onze wijze van afvalverwerking of ons aanbod van rolcontainers? Neem dan gerust met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 0900-0174. Onze medewerkers helpen u graag verder en kunnen u adviseren over welke oplossing het beste bij uw bedrijf past.