steeds meer afval gedumpt in textielbakken

Afval wordt steeds vaker gedumpt in textielbak

Steeds vaker hebben goede doelen organisaties last van mensen die hun afval in kledingbakken dumpen. Van rottend tot computers, er wordt van alles in de kledingbakken gedumpt. Helaas moet er hierdoor steeds vaker kleding worden weggegooid.

Goedbedoelde kleding in de vuilverbranding

Het is een probleem waar steeds meer kledinginzamelaars mee te maken krijgen. Een groeiend aantal Nederlands gebruiken de laatste jaren de textielbakken als afvalbak. De goedbedoelde ingezamelde kleding raakt hierdoor vervuild en beland alsnog bij de vuilverbranding. Vier jaar geleden was het percentage afval in de kledingbakken zo’n 8 procent, inmiddels is dit gegroeid naar maar liefst 15%. Een van de redenen hiervan is dat een textielcontainer altijd toegankelijk is en er voor een afvalcontainer steeds vaker een pas nodig is, of een bedrag per weggegooide afvalzak wordt gevraagd.

Textiel inzameling in gevaar

Wat er allemaal in de textielbakken wordt gedumpt, is schrikbarend. Van luiers tot etensresten en van lege blikjes tot elektronica. Soms belandt er zelfs in de textielcontainers. Naast dat het ontzettend vies is en er veel kleding moet worden weggegooid, kost het ook nog eens erg veel geld. De prijs voor tweedehandstextiel is namelijk ook nog eens gedaald en veel gemeentes heffen hoge bedragen aan de textielinzamelaars. Dit brengt het inzamelen van textiel in gevaar. Dit is een pijnlijke constatering, zeker gezien het feit dat de textielindustrie de tweede grootste milieuvervuilder ter wereld is.

Uw afval op de juiste manier inzamelen?

Het is dus erg belangrijk om uw afval te scheiden. Heeft u bijvoorbeeld of dat u wilt laten afvoeren? Of gewoon ? Bestel dan gemakkelijk een rolcontainer bij rolcontainerhuren.nl. Wij hebben verschillende rolcontainers voor verschillende afvalsoorten voor u beschikbaar. Daarnaast hebben wij ook verschillende maten rolcontainers beschikbaar, zodat er altijd wel een passende container is voor uw vuilnis.

U kunt de containers op verschillende momenten door ons laten ledigen, dit kan bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks. Wilt u meer weten over onze container service? Neem dan met ons op via de website of telefonisch via 0900-0174. Wij helpen u graag verder met welke rolcontainer het beste bij u past.