Christelijk Lyceum Veenendaal ontvangt cheque voor deelname project ‘Schoon Belonen’ | Afvalcontainerbestellen.nl

Christelijk Lyceum Veenendaal ontvangt cheque voor deelname project ‘Schoon Belonen’

Het Christelijk Lyceum in Veenendaal (CLV) heeft voor haar succesvolle deelname aan het project ‘Schoon belonen’ een cheque ontvangen met een waarde van maar liefst 1.000 euro. Schoon Belonen is een landelijk project van de stichting Schoon, wat erop gericht is om jongeren verantwoord om te gaan met grondstoffen. Inmiddels zijn ruim 70 gemeenten bij het project aangesloten, waaronder de gemeente Veenendaal.

De aanpak van het CLV

De aanpak van het CLV is erop gericht om haar 2.100 leerlingen bewust te maken van het belang van een schone en nette leefomgeving en om afvalscheiding en hergebruik onder de leerlingen te stimuleren. Het resultaat van deze aanpak is onder andere dat er op de school in de afgelopen periode maar liefst 3.800 kilo PMD gescheiden is ingezameld. Het CLV heeft hiervoor o.a. geïnvesteerd in zeventig nieuwe afvalcontainers, waarin plastic, metaal en drankverpakkingen gescheiden kunnen worden weggegooid.

School heeft een belangrijke functie

Rector de Vos is blij met de belangrijke functie die het CLV heeft als het om het stimuleren van afvalscheiding en het schoonhouden van de leefomgeving gaat. Volgens hem plukt de school daar zelf ook de vruchten van. Zo krijgt de school bijna geen klachten meer met betrekking tot zwerfafval dat veroorzaakt wordt door haar leerlingen. Daarnaast zijn ook de kosten voor het afvoeren van afval afgenomen, aangezien de hoeveelheid flink is verminderd.

Verantwoordelijk afval inzamelen met Rolcontainerhuren.nl

Wist u dat het verantwoord inzamelen van uw afval helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Op Rolcontainerhuren.nl kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk zelf een voordelig contract afsluiten voor het afvoeren van uw of . Wij hebben hier verschillende soorten rolcontainers voor beschikbaar, die in heel geleverd kunnen worden. U kiest hierbij zelf hoelang het contract moet lopen en hoe vaak wij uw afval op moeten halen.