Flinke toename in de hoeveelheid huisvuil | Rolcontainerhuren.nl

Flinke toename in de hoeveelheid huisvuil

Er is in 2020 meer ingezameld dan dat er in 2019 is gedaan, zo meldt het CBS. Het gaat om een stijging van maar liefst 5,7 procent. In totaal is er vorig jaar 9,1 miljard kilo ingezameld, terwijl dit in 2019 nog maar 8,5 miljard kilo afval betrof.

Waar komt het huisvuil vandaan

Het afgelopen jaar is er meer huisvuil langs de straat gezet en ook is er meer weggebracht naar de stortplaats. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het meeste afval bij de mensen thuis is opgehaald en dat een kleiner deel naar de stort is gebracht. In totaal is er per persoon in 2020 zo’n 520 kilo huisvuil geproduceerd. Maar waar komt dat afval nu vandaan? Vooral de hoeveelheid aan plastic verpakkingen, blikjes, drinkpakken en is toegenomen, en dat is te verklaren. Omdat iedereen door de uitbraak van het coronavirus vaker thuis moest blijven, zijn er meer producten en afhaalmaaltijden online besteld. Het afval wat van deze bestellingen overbleef, is uitaard bij het huisvuil terecht gekomen.

Nog geen cijfers betreffende bedrijfsafval

Onder meer winkels, restaurants en kantoorpanden moesten voor een groot gedeelte van 2020 hun deuren sluiten. Logischerwijs is de hoeveelheid daardoor afgenomen. Om hoeveel kilo dit precies gaat, is nog niet bekend. Het CBS heeft hier namelijk nog geen cijfers van. Wel valt de conclusie reeds te trekken dat er in 2020 minder is geproduceerd dan in 2019.

Rolcontainerhuren.nl komt uw huisvuil ophalen

Merkt u ook dat u een grotere hoeveelheid afval heeft dan normaal? Bespaar uzelf dan een hoop ritjes naar de milieustraat en huur een rolcontainer via Rolcontainerhuren.nl. U kunt zelf het formaat van de rolcontainer bepalen en ook kiest u zelf hoe vaak wij uw huisvuil ophalen. Zo ontvangt u altijd een afvaloplossing op maat. Stel uw contract eenvoudig samen via onze of neem op met één van onze medewerkers. We helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte rolcontainer voor uw huisvuil.