Gemeente Vught voorop op het gebied van afvalscheiding

Gemeente Vught voorop op het gebied van afvalscheiding

Binnen de Brabantse gemeente Vught heeft afvalscheiding prioriteit. Daarom worden , gft-afval, plastic, glas en blik in Vught gescheiden opgehaald. In veel gemeenten worden en gft-afval huis aan huis opgehaald, maar dat Vught ook plastic, glas en blik inzamelt is bijzonder. Inwoners van Vught hebben een grijze container voor restafval, een groene container voor gft-afval, een aparte zak voor plasticafval en een krat waar zij hun glas en blik in kwijt kunnen. Voor deze aanpak heeft de gemeente inmiddels diverse prijzen in ontvangst mogen nemen.

‘Glasinzameling Vught indrukwekkend’

Dat het gescheiden ophalen van afval aan huis werkt, bewijst bijvoorbeeld de hoeveelheid die de inwoners van Vught elk jaar gescheiden aanbieden. Vughtenaren leveren jaarlijks namelijk gemiddeld 33 kilo per persoon in met behulp van de krat voor glas en blik. Dit, terwijl het landelijk gemiddelde op 20 kilo per persoon ligt. Andere gemeenten kunnen dus nog flink wat leren van de gemeente Vught. Vooral in de grotere gemeenten in de Randstad valt op het gebied van glasinzameling nog de nodige winst te behalen.

100 dagen zonder restafval

Uiteraard doet de gemeente Vught ook mee aan het project 100-100-100, hierbij is het doel dat 100 huishoudens uit een gemeente, voor 100 dagen, 100% zonder restafval leven. Dit project wordt inmiddels landelijk door meerdere gemeenten uitgevoerd en in Vught nemen 57 huishoudens deel. Het doel van 100-100-100 is om te onderzoeken wat er voor nodig is om minder restafval te produceren. Deelnemende huishoudens houden wekelijks bij hoeveel restafval zij produceren en krijgen tips van professionals om hun afval zo goed mogelijk te scheiden. In Vught loopt dit project van 3 april tot en met 11 juli 2017.

Uw bedrijfsafval scheiden met Rolcontainerhuren.nl

Bij Rolcontainerhuren.nl delen we de visie van de gemeente Vught op het gebied van afval scheiden. Daarom leveren wij door heel rolcontainers die gebruikt kunnen worden voor het scheiden van diverse afvalsoorten zoals , glasafval en restafval. U kunt een contract voor een of meerdere van deze containers gemakkelijk zelf afsluiten via onze website. Hierna duurt het maximaal vijf werkdagen voordat de rolcontainer bij u op locatie wordt afgeleverd.