afval in recreatiegebieden rolcontainerhuren.nl

Los slingerend afval in recreatiegebieden

Met het prachtige en zonnige weer wat we de afgelopen weken hebben gehad, zijn veel mensen erop uitgetrokken naar stadsparken, recreatieplassen en stranden. Na zo’n drukke dag liggen de velden vaak helemaal vol met afval, niet iedereen laat zijn plek namelijk even netjes achter. Maar waarom vinden mensen het zo lastig om hun afval mee te nemen?

Recreatiegebieden vol met afval

Wanneer de temperaturen oplopen, stromen de parken en stranden al snel vol met mensen die gezellig komen barbecueën, spelletjes spelen en een biertje drinken. Aan het eind van de dag zijn veel recreatiegebieden bezaaid met vuilnis. Jaarlijks belandt er maar liefst zo’n 50 miljoen kilo afval op straat of in de natuur en dit roept veel ergernissen bij mensen op. Dus wat houdt ons dan tegen om ons afval netjes op te ruimen?

Op de automatische piloot naar huis

De meeste mensen laten het afval niet expres liggen. Ons gedrag wordt namelijk aangestuurd door twee systemen, ons bewuste en ons onderbewuste systeem. Ons bewustzijn kan zich alleen focussen op dingen die we op dat moment belangrijk vinden, voor andere dingen schakelen we over op ons onderbewustzijn. Het opruimen van afval valt niet onder bewust gedrag, mensen vinden dit namelijk niet zo interessant. Na een lange dag in de zon, zijn mensen vooral bezig met het inpakken van spullen en naar huis gaan. Hierdoor handelen ze op de automatische piloot en vergeten ze om het afval op te ruimen.

Een handje helpen

Om ervoor te zorgen dat mensen hun rommel opruimen, zijn er een aantal dingen belangrijk. Mensen willen namelijk zo min mogelijk tijd en energie besteden aan het opruimen van hun vuilnis. Het opruimen moet dan ook zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden. Positieve aanmoedigingen, zoals het uitdelen van afvaltassen, opvallende afvalbakken langs looproutes en informatieborden zullen daarbij ook al veel kunnen helpen.

Rolcontainer huren voor uw afval

Bent u op zoek naar een rolcontainer voor uw afval? Bij Rolcontainerhuren.nl heeft u de mogelijkheid om een rolcontainer te huren voor verschillende afvalsoorten. Zo hebben wij rolcontainers beschikbaar voor onder andere , en . Wij kunnen deze rolcontainers met verschillende tussenperiodes voor u ledigen, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks. Bent u benieuwd naar onze service en onze rolcontainers? Neem dan gerust met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 0900-0174.