Meer dan 800 Rotterdammers adopteren een afvalcontainer | Rolcontainerhuren.nl

Meer dan 800 Rotterdammers adopteren een afvalcontainer

In de gemeente Rotterdam is het sinds 2014 voor burgers mogelijk om een ondergrondse afvalcontainer in hun buurt te ‘adopteren’. Met succes, want tot nu toe hebben ongeveer 830 Rotterdammers gehoor gegeven aan de oproep van hun gemeente. Deze adoptanten houden ‘hun’ container in de gaten en kunnen bijvoorbeeld melding bij de gemeente maken als er grofvuil bij de ondergrondse container geplaatst is. Op deze manier wordt naastplaatsing en het bijbehorende zwerfafval tegengegaan.

Naastplaatsing in Rotterdam een probleem

Naastplaatsing houdt in dat mensen hun afval niet in de container gooien, maar ernaast zetten. Dit kan allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld omdat de container vol is of omdat het afval er gewoonweg niet inpast. Plaatst er echter één iemand zijn afval naast de container, dan volgen er meestal meer en is de omgeving van de ondergrondse container binnen no-time een rotzooi. De adoptanten wordt dan ook gevraagd om de container goed in de gaten te houden en de omgeving netjes te houden. Daarom krijgen ze bijvoorbeeld een sleutel van de container, zodat ze afval dat niet door de klep kan, via de achterkant in de container kunnen schuiven. Daarnaast kunnen ze met een speciale code melding bij de gemeente maken wanneer er grote stukken grofvuil bij de container staan.

Gemeente positief

Rotterdam is erg blij met haar adoptanten en probeert nog meer inwoners te stimuleren om adoptant te worden. Volgens de gemeente zijn de resultaten goed en geeft het burgers een goed gevoel als ze zelf iets aan rommel op straat kunnen doen. Doordat bewoners vaak sneller zien dat er afval naast een container staat, wordt naastplaatsing op deze manier bovendien sneller opgelost en voorkomen.

Voordelige rolcontainer voor uw afval

Zoekt u een oplossing voor uw of ? Bijvoorbeeld omdat u dat als bedrijf verplicht zelf moet regelen of omdat de oplossing van uw gemeente niet voldoet? Dan kunt u via onze website een voordelig contract afsluiten voor een rolcontainer. U kiest hierbij zelf een rolcontainer voor een bepaald soort afval en met een bepaalde inhoud en u kunt ook zelf bepalen voor hoelang u het contract met ons aangaat en hoe vaak wij uw bak moeten komen legen. Nadat u het contract digitaal heeft ondertekend, zorgen wij dat u de rolcontainer zo snel mogelijk ontvangt.