Mogen drinkglazen in de glasbak? | Rolcontainer huren

Mogen drinkglazen in de glasbak?

Glazen potjes, drankflesjes en glazen parfumverpakkingen horen allemaal thuis in de glasbak. Maar wist u dat niet al het glas zomaar in deze container mag worden weggegooid? Drinkglazen mogen bijvoorbeeld niet in de glasbak. In dit nieuwsbericht leggen we uit waarom en welke andere items eveneens niet in deze bak mogen worden gedeponeerd.

Glas is niet altijd hetzelfde

Wellicht denk u dat alle drinkglazen van hetzelfde glas gemaakt zijn. U bent hierin niet de enige. Toch is dat niet altijd het geval. Veel drinkglazen worden gemaakt van een ander soort glas dan verpakkingsglas, zoals we dat kennen van potjes en flesjes. Neem bijvoorbeeld theeglazen, die vaak van hittebestendig glas zijn gemaakt. Dit speciale glas heeft een hoger smeltpunt, wat het recyclingproces verstoort. Bovendien bestaan er drinkglazen van kristalglas, dat eveneens voor problemen zorgt tijdens recycling. Aangezien deze glassoorten visueel niet te onderscheiden zijn van drinkglazen gemaakt van ‘gewoon’ glas, is het raadzaam om kapotte drinkglazen in de restafvalcontainer te deponeren om zeker te zijn dat ze op de juiste manier worden verwerkt.

Wat mag er behalve drinkglazen nog meer niet in de glasbak?

Natuurlijk zijn er naast drinkglazen ook andere soorten glas die niet geschikt zijn voor in de glasbak. Denk bijvoorbeeld aan andere hittebestendige glasproducten zoals ovenschalen. Vensterruiten, foto- en posterlijsten, en spiegelglas mogen eveneens niet in de glasbak worden gedeponeerd; deze items kunt u het beste naar de milieustraat brengen. Vazen, gloeilampen en halogeenlampen horen thuis bij het , terwijl spaarlampen, ledlampen en tl-buizen in speciale bakken bij de supermarkt kunnen worden ingeleverd.

Een container voor verpakkingsmateriaal en restafval huren?

Op Rolcontainerhuren.nl vindt u een glascontainer voor verpakkingsmateriaal, evenals containers in diverse formaten voor . Twijfelt u na het lezen van dit bericht nog welke container het beste voor uw situatie is? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen u graag bij het vinden van de perfecte afvaloplossing.