Mogen pizzadozen bij het oud papier | Rolcontainer Huren

Mogen pizzadozen bij het oud papier?

We bestellen allemaal wel eens pizza, maar zodra de pizza op is, blijft er een lege doos over. Gooit u deze bij het , of mogen pizzadozen bij het ? Daar kunnen we kort en bondig over zijn, want het antwoord is nee, uw pizzadoos mag niet bij het . Waarom dat zo is leest u in dit nieuwsbericht.

Waarom mogen pizzadozen niet bij oud papier?

Ook wanneer u alle korsten en kruimels hebt opgegeten, is het nog steeds niet toegestaan om uw pizzadoos bij het oud papier te gooien. Dit komt omdat er vaak een aanzienlijke hoeveelheid vet in de pizzadoos achterblijft en oud papier pas kan worden gerecycled als het schoon (verf- en vetvrij) is. Een pizzadoos zult u dus 9 van de 10 keer niet bij het oud papier mogen achterlaten. Alleen als een pizzadoos uitzonderlijk schoon is doordat er bijvoorbeeld een stukje papier tussen de pizza en de bodem van de doos zat, kunt u hem in een papiercontainer gooien.

Waar mag ik mijn pizzadoos wel weggooien?

In de meeste gevallen zult u uw pizzadoos daarom in een rolcontainer voor restafval moeten deponeren. wordt net als papierafval gerecycled, maar dit gebeurt dan op een andere manier. Waar oud papier wordt gebruikt voor nieuw papier, wordt restafval op een grote hoop verbrand om energie te vergaren waarmee elektriciteit kan worden opgewekt.

Papiercontainer of restafvalcontainer huren

U kunt bij Rolcontainerhuren.nl terecht voor zowel het huren van een papiercontainer als een restafvalcontainer. Beide containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en u kunt zelf bepalen hoe vaak de container geleegd moet worden. Ook de duur van het contract bepaalt u zelf. Zodra u via onze website eenvoudig het contract heeft samengesteld, kunt u uw rolcontainer binnen 10 werkdagen verwachten op de locatie van uw keuze. Heeft u vragen? Stel ze gerust via onze contactpagina. Onze medewerkers staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar om u antwoord te geven.