mondkapjes belanden steeds vaker bij huisvuil

Mondkapjes belanden steeds vaker bij het oud papier

Sinds de coronacrisis belanden steeds vaker gebruikte beschermingsmiddelen tussen afvalstromen waar deze niet horen. Mondkapjes die tussen het belanden of rubberen handschoenen die in het riool worden gevonden, het gebeurt helaas voortdurend. Met nieuwe maatregelen zoals mondkapjes die verplicht worden in het openbaar vervoer, moeten mensen ook goed geïnformeerd worden over waar ze deze kunnen weggooien.

Mondkapjes en handschoenen behoren tot het restafval

De Brancheorganisatie Vereniging Afvalbedrijven vindt de bovengenoemde ontwikkeling zorgwekkend. Zij krijgen namelijk te horen dat medewerkers in de afvalverwerking zich steeds minder veilig gaan voelen. Via de beschermingsmiddelen zijn zij bang om het coronavirus op te lopen. Naast dat het zorgt voor onrust bij de afvalverwerkers, horen de handschoenen niet thuis in het riool en mondkapjes horen eveneens niet tussen het . Dit soort medische producten moeten namelijk allemaal bij het verwerkt worden.

Verschuiving in de afvalstromen te zien

Tijdens deze coronacrisis is er ook een verschuiving te zien in de afvalstromen. Zo is de hoeveelheid sterk afgenomen, doordat veel bedrijven gesloten zijn en mensen vanuit huis werken. Hierdoor is het huisafval sterk toegenomen. Sommige bedrijven kunnen de toenemende afvalstromen niet aan. Zo zijn er al een aantal textielcontainers gesloten, door de grote bergen donaties kleding van de thuiszitters. Daarnaast zijn milieustraten drukker dan ooit. Thuiszitters gaan massaal klussen in huis en tuin.

Afval op de juiste manier inzamelen via rolcontainerhuren.nl

Om te zorgen dat al het afval op de juiste manier wordt ingezameld, heeft u de juiste container nodig. Bij Rolcontainerhuren.nl heeft u de mogelijkheid om diverse containers te huren voor verschillende afvalsoorten. Zo hebben wij rolcontainers voor onder andere huisafval, , en .

Wanneer u een rolcontainer bij ons huurt, kunnen wij deze voor u bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks voor u ledigen. Heeft u interesse in een van onze containers of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 0900-0174. We helpen je graag met de beste oplossing voor het verwerken van uw afval.