Toename in huisvuil sinds maatregelen door Covid-19 virus | Rolcontainerhuren.nl

Toename in huisvuil sinds maatregelen door Covid-19 virus

Sinds er maatregelen getroffen zijn in verband met de uitbraak van het Covid-19 virus, ook wel bekend als het coronavirus, zit het grootste gedeelte van alle Nederlanders thuis. Voor velen is dit een goede gelegenheid om eens uitgebreid te koken of het huis grondig op te frissen. Dit zorgt er echter voor dat er een hoop extra huishoudelijk afval wordt geproduceerd. Uit steeds meer Nederlandse steden komen geluiden dat hun containers sneller vol raken en dat er regelmatig bijzetafval te vinden is.

Voorjaarsschoonmaak vervroegd

Het is niet vreemd dat er een grote stijging is op te merken in de hoeveelheid huisafval. De tijd die mensen doorgaans namelijk op werk zijn, spenderen zij nu thuis. Omdat veel bedrijven naar aanleiding van de maatregelen gesloten zijn, produceren zij echter geen afval. Hierdoor is toename van het in verhouding tot het niet alarmerend. Daarnaast is er in het voorjaar altijd een stijging in de hoeveelheid afval te zien, wanneer mensen aan de voorjaarsschoonmaak beginnen. Deze stijging bevindt zich nu alleen eerder in het jaar dan voorheen.

Bezoek milieustraat alleen indien noodzakelijk

Het geproduceerde afval kan in heel nog steeds op een verantwoorde manier verwerkt worden bij een milieustraat. Wel is het belangrijk dat er door mensen gehoor wordt gegeven aan de oproep om alleen vuilnis naar de milieustraat te brengen wanneer dit echt noodzakelijk is. Deze oproep is gedaan omdat milieustraten willen voorkomen dat er een grote drukte ontstaat, iets wat vanwege gezondheidsredenen op dit moment niet verantwoord is.

Toename in bijzetafval

Naast de stijging van in containers is het opvallend dat er ook steeds meer afval naast de containers wordt gezet, dit wordt ook wel bijzetafval genoemd. Ondanks dat het fenomeen bijzetafval geen opmerkelijke gewaarwording is, blijft de stijging hiervan wel vervelend. Omdat er minder mensen aan het werk zijn, is er ook minder mankracht aanwezig om deze extra hoeveelheid bijzet afval op te ruimen. Overtollig afval kan dieren zoals meeuwen en ratten aantrekken, wat uiteindelijk zorgt voor extra overlast.

Huisvuilcontainer van Rolcontainerhuren.nl

Om te voorkomen dat grote hoeveelheden huisvuil zich op de verkeerde manier blijven opstapelen, is het verstandig om misschien nog even te wachten met het weggooien van grote stukken huisvuil. Wanneer u hier toch graag vanaf wilt, staan wij bij Rolcontainerhuren.nl voor u klaar. Wij beschikken over een breed aanbod met verschillende rolcontainers voor uw afval, waaronder een type container die speciaal geschikt is voor huisafval. Onze huisvuilcontainers zijn beschikbaar in verschillende formaten. Bekijk onze overzichtelijke om een beeld te krijgen van ons volledige aanbod.