Waarom afval scheiden op school belangrijk is | Rolcontainerhuren.nl

Waarom afval scheiden op school belangrijk is

Door verschillende afvalstromen gescheiden in te zamelen wordt het hergebruik van bepaalde materialen gestimuleerd, waardoor de druk op het milieu afneemt. Zo bespaart het grondstoffen en kost het vaak minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen. Voor huishoudelijk afval worden er daarom al volop maatregelen genomen om het afval scheiden zo makkelijk mogelijk te maken, maar voor scholen ontbreken deze acties helaas nog regelmatig.

Het belang van afval scheiden op scholen

Veel van wat kinderen op de basisschool leren, nemen ze de rest van hun leven mee. Schrijven, spellen, wereldoriëntatie en artistieke oriëntatie zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Veel scholen zijn inmiddels ook van mening dat het scheiden van afval ook op school aangeleerd zou moeten worden. Helaas wordt daar tot op heden nog weinig aandacht aan besteed. Dat is vreemd vinden milieuactivisten, want als kinderen dit op school leren is de kans groter dat ze in de toekomst ook bewuster omgaan met het scheiden van afval.

De gemeente Rotterdam stelt het op de proef

De gemeente Rotterdam is een proef gestart op 6 verschillende locaties (3 kinderopvangorganisaties en 3 scholen). Tijdens deze proef leren kinderen meer over de verschillende soorten afval, waarom afval scheiden zo belangrijk is en hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen. Daarnaast hoopt de gemeente dat alle kennis die de kinderen opdoen tijdens het proces ook met hun ouders wordt gedeeld. Op deze manier wil de gemeente meer inzicht vergaren en ervoor zorgen dat de inwoners van de stad in de toekomst beter in staat zijn om afval te scheiden.

Een rolcontainer bestellen voor op school

Het afval wat afkomstig is van scholen, wordt gezien als . Een school kan hun afval dus niet door de gemeente laten afvoeren, maar is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een geschikte oplossing. Bij Rolcontainerhuren.nl helpen we graag een handje! We beschikken over verschillende soorten rolcontainers, waardoor papier- en bijvoorbeeld eenvoudig kan worden gescheiden van het . Een rolcontainer bestellen voor op school doet u overigens in slechts enkele stappen:

  1. Kies de gewenste soort container
  2. Kies een geschikt formaat
  3. Stel het aantal gewenste ledigingen per periode in
  4. Plaats uw bestelling

Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. U kunt ons bereiken van maandag t/m zaterdag.