Wat te doen met bedrijfsafval? | Rolcontainerhuren.nl

Wat te doen met bedrijfsafval?

Ieder bedrijf krijgt ermee te maken: . Nu zult u misschien denken dat de gemeente dit ophaalt, net als bij , maar dit is vaak niet het geval. Dit komt omdat de gemeente alleen verantwoordelijk is voor de verwerking van het afval dat afkomstig is van burgers. Bedrijven staan er zogezegd alleen voor. U bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de inzameling en de verwerking van uw afval. Dit houdt in de praktijk meestal in dat u een afspraak kunt maken met de gemeente of met een erkend afvalinzamelaar.

Uw bedrijfsafval op laten halen door de gemeente

Wanneer u als bedrijf voornamelijk afval produceert dat lijkt op het van huishoudens, dan kunt u dit in veel gevallen op laten halen door de gemeente. U betaalt in dat geval reinigingsrecht. Hoe hoog dit bedrag is verschilt van gemeente tot gemeente. Vaak is de hoogte van het bedrag gebonden aan een bepaalde hoeveelheid afval, maar het kan ook dat dit bepaald wordt aan de hand van de sector waarin u actief bent of aan de hand van het aantal medewerkers dat bij u werkzaam is. In de gemeente Amsterdam betaalt u bijvoorbeeld aan de hand van het aantal vuilniszakken van 44 liter dat u per week wil laten afvoeren.

Een contract afsluiten met de gemeente of een andere instantie

Wanneer u afval heeft dat sterk afwijkt van het afval van een gemiddeld huishouden of wanneer u zoveel afval heeft dat u niet meer onder het reinigingsrecht valt, dan dient u hier een apart contract voor af te sluiten. In de gemeente Amsterdam is dit bijvoorbeeld het geval wanneer u per week meer dan 9 vuilniszakken afval heeft of wanneer de hoeveelheid glas, plastic afval en papier die u aanbiedt sterk afwijkt van een gemiddeld Amsterdams huishouden. In dat geval heeft u twee opties, u kunt namelijk vaak een speciaal contract voor de verwerking van uw afval afsluiten bij de gemeente of u kunt afspraken maken met een andere erkende instantie.

Rolcontainerhuren.nl uw specialist in bedrijfsafval

Welke bedrijven in erkend zijn om afvalstoffen af te voeren en/of te verwerken vindt u op de VIHB-lijst. Rolcontainerhuren.nl is een merk van Van Lier Containers B.V. uit Bolsward en u vindt ons onder deze naam terug op de betreffende lijst. Wij zijn actief in heel en bieden voordelige rolcontainers voor aan. U huurt deze rolcontainers gemakkelijk via onze website en geeft hierbij zelf de contractduur, maat van de container en het aantal ledigingen aan. Op deze manier maken wij het huren van een rolcontainer zo gemakkelijk mogelijk.