Werken aan betere recycling | Rolcontainerhuren.nl

Werken aan betere recycling

In wordt maar liefst 81 procent van de verpakkingen gerecycled. Vooral verpakkingen van papier en glas kennen hoge recyclepercentages. Toch wordt er nog steeds recyclebaar afval verbrand, waardoor er helaas herbruikbare grondstoffen verloren gaan. Daarom is het belangrijk dat we alert blijven op welke afvalstoffen we waar weggooien.

Nederland goed in het recyclen van papierafval

doet het vergeleken met andere landen uit Europa bijzonder goed op het gebied van recycling, vooral wanneer het gaat om recyclen van . Zo werd er in 2019 1.090 kiloton aan niet-verpakkingen op de Nederlandse markt gebracht. Hiervan werd maar liefst 967 kiloton hergebruikt. Met 89 procent zitten we ruim boven het vooraf gestelde doel van 75 procent.

Een verandering in de kwaliteit van het afval

Hoewel de recyclecijfers van Nederland momenteel erg goed zijn, is het belangrijk om in de gaten te houden dat we niet gaan verslappen. Momenteel wordt er namelijk een duidelijke verandering vastgesteld in de kwaliteit van het . Steeds meer afhaalmaaltijden worden in een verpakking van geleverd wat voor vervuild papierafval zorgt. Een paar vlekjes of kruimels is niet erg, maar zodra het papierafval te vies is en er te veel restjes achterblijven, kan het (helaas) niet meer gerecycled worden.

Restjes die achterblijven in verpakkingsmateriaal zorgen voor een negatief effect op het sorteer- en recycleproces van verpakkingsafval. In de sorteerinstallatie worden de verschillende kunststoffen namelijk van elkaar gescheiden en met behulp van lucht in de juiste afvalstroom geblazen. Zo kan een tandpastatube in de verkeerde afvalstroom belanden omdat er te veel tandpasta is achtergebleven (waardoor de tube te zwaar is geworden). Om dit tegen te gaan, heeft Colgate een verpakking ontwikkeld waarbij de tandpasta makkelijker uit de tube komt dankzij een speciale coating. Door op deze manier op de restjes te letten, kan er een hoop recyclebaar materiaal worden gered.

Rolcontainer huren voor betere recycling

Wilt u zelf bijdragen aan een schoner Nederland? Stel dan nu eenvoudig een contract samen voor het huren van Rolcontainer via onze . We beschikken over rolcontainers voor onder meer papierafval, en . Niet alleen leveren we de rolcontainer bij u op locatie, maar we komen de container ook voor u ledigen. Nadat we het afval hebben opgehaald laten we dit recyclen. Het huren van een rolcontainer via Rolcontainerhuren.nl is dus niet alleen handig, maar het is ook nog eens goed voor het milieu! Voor meer informatie of vragen kunt u opnemen met onze deskundige medewerkers. Dit kan via 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.