Bedrijfsafval Rotterdam

Bedrijfsafval Rotterdam | Rolcontainer Huren

Alle ondernemingen in Rotterdam zijn zelf verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van hun afval. De gemeente is namelijk enkel verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afval van Rotterdamse huishoudens. Bedrijven die een grote hoeveelheid afval produceren hebben vaak een milieuvergunning waarin regels met betrekking tot de afvoer van hun afval staan. Overige bedrijven dienen zich te houden aan de richtlijnen in het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP). Alle bedrijven in Rotterdam zijn vrij, om binnen de richtlijnen, voor een eigen oplossing te kiezen met betrekking tot de afvoer en verwerking van hun .

Mogelijkheden voor

In de gemeente Rotterdam heeft u twee keuzes als het om de inzameling en verwerking van gaat. Zo kunt u ervoor kiezen om bedrijfsreinigsrecht te betalen en de afvoer van uw door de gemeente te laten verzorgen. In dat geval wordt u op basis van uw bedrijfstype in een categorie ingedeeld (A, B, C of D) en wordt de hoogte van het bedrag bepaalt op basis van de oppervlakte van uw bedrijf. De gemeente Rotterdam hanteert deze werkwijze omdat een supermarkt gemiddeld genomen bijvoorbeeld vele malen meer afval produceert dan een kledingwinkel. Valt u buiten de categorie├źn of bent u op zoek naar een voordeligere oplossing? Dan kunt u een contract afsluiten bij een erkend bedrijf uit de VIHB-lijst. Deze bedrijven zijn gecertificeerd om uw op te halen en te (laten) verwerken.

Betaalbare oplossing voor uw in Rotterdam

Rolcontainerhuren.nl staat op de VIHB-lijst vermeld onder de naam Van Lier Containers B.V. uit Bolsward. Wij zijn gecertificeerd om uw in te zamelen en te laten verwerken door een erkend afvalverwerker. Op onze website vindt u diverse rolcontainers voor papier en glas welke wij binnen vijf werkdagen door heel (dus ook in Rotterdam) kunnen plaatsen. Een contract sluit u binnen slechts een paar klikken af via onze website. Hierbij heeft u alle vrijheid om zelf de looptijd van het contract en het aantal ledigingen te bepalen.