Hoe verminderen we de hoeveelheid zwerfafval? | Rolcontainerhuren.nl

2020 geëindigd met topdrukte voor afvalverwerkers

De laatste weken van 2020 hebben voor een topdrukte gezorgd voor de afvalverwerkers. Niet alleen zaten rolcontainers tot de nok toe vol met papier en , ook was het vele malen drukker bij de milieustraten. De combinatie van de feestdagen en een harde lockdown zorgde dan ook voor extreme omstandigheden voor de laatste weken van 2020.

Enorme pakketdrukte

In december werden er grote hoeveelheden pakketten bezorgd. Rolcontainers zitten normaalgesproken al overvol tijdens de feestdagen, maar door de harde lockdown zijn er in de laatste weken van 2020 nóg meer pakketten besteld en geleverd. Het was zelfs zo druk, dat niemand meer zeker was of zijn of haar pakket nog wel verstuurd kon worden. Door deze drukte zijn er grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal ontstaan, wat uiteindelijk allemaal bij het afval is beland. Vaak past dit niet allemaal in de dichtstbijzijnde container en dus was een ritje naar de milieustraat noodzakelijk.

Drukte bij de milieustraten

Niet alleen verpakkingsmateriaal werd bij de milieustraten afgeleverd. Door het vele thuiszitten is men wederom weer meer gaan klussen. Logischerwijs is er hierdoor weer meer afval weggebracht naar de milieustraten. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om tuinafval, huisafval, of , bij alle containers in de milieustraten was het druk. Net als tijdens de lockdown van begin 2020, stonden er weer wachtrijen. Het kon soms uren duren voordat iemand zijn of haar afval kwijt kon. Niet alleen de drukte is hier de oorzaak van, ook de genomen coronamaatregelen zorgden ervoor dat de rijen langer werden, aangezien er niet meer zoveel mensen tegelijkertijd naar binnen mogen.

Huur een rolcontainer via rolcontainerhuren.nl

Brengt u liever geen bezoek aan de milieustraat, maar heeft u wel , , of ander afval dat u wilt laten afvoeren? Stel dan nu eenvoudig een contract samen voor het huren van een rolcontainer via onze . U kunt zelf de grootte van de container bepalen, net als het aantal ledigingen per periode. Voor vragen kunt u ons bereiken via 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.