Afval als grondstof | Rolcontainerhuren

Afval als grondstof

Er is door gemeenten een doelstelling gesteld dat er in 2020 niet meer dan 100 kilo mag worden weggegooid per inwoner. Om dit te halen zal er nog een flinke verandering moeten plaatsvinden in de manier waarop gemeenten en burgers met afval omgaan. Momenteel wordt er door veel gemeenten al flink geïnvesteerd om richting dit doel te gaan, zo wordt er bijvoorbeeld al ingezet op afval en recycle-systemen. Afval moet in de toekomst worden gezien als grondstof in plaats van een restproduct.

Verschillen per gemeenten

Er zijn momenteel gemeenten die al goed scoren op het gebied van recycling maar ook een groot aantal gemeenten die nog een grote stap moeten maken. Een gemeente die goed scoort is Horst aan de Maas, hier wordt gemiddeld slechts 30 kilo per persoon per jaar weggegooid. Dit is aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld gemeente Amsterdam, waar een inwoner gemiddeld 300 kilo restafval per jaar weggooit! In Horst aan de Maas is flink geïnvesteerd in aparte containers voor groenafval, en . Amsterdam wil de komende jaren het percentage gerecycled afval van 19% verhogen naar 65%. Hiervoor zal een bedacht moeten worden, voornamelijk voor de hoogbouw. Niet iedereen heeft namelijk ruimte beschikbaar voor kliko’s. De problematiek in Amsterdam is dus heel anders dan die van kleine plaatsen.

Huisvuil en bedrijfsafval

De grootste overwinning op het gebied van recycling kan behaald worden bij bedrijven. In wordt 60 miljoen ton afval geproduceerd, echter is slechts 5% hiervan restafval van burgers. De overige 55 miljoen ton komt dus uit het bedrijfsleven. Daarom moeten er voornamelijk in het bedrijfsleven en door de overheid betere afspraken gemaakt worden over afvalscheiding, zodat er waarde uit afval teruggewonnen kan worden.

Rolcontainer huren

Bij Rolcontainerhuren.nl helpen wij graag mee aan een duurzaam milieu en het scheiden van afval. Wij hebben rolcontainers voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Zo kunt u bij ons terecht voor -, groenafval-, , en glascontainers. Vraag de rolcontainer gemakkelijk aan via onze website en kies zelf de lengte van de contractduur en het aantal ledigingen. Voor vragen kunt u altijd bellen met 0900-0174!