Afval dumpen in steeds meer gemeentes een probleem | Rolcontainer huren

Afval dumpen in steeds meer gemeentes een probleem

Steeds meer gemeentes lopen tegen een toename van gedumpt afval aan. Dit zorgt voor verschillende problemen, zoals een toename aan vervuiling en dus een minder fijne leefomgeving. Het kan in sommige gevallen zelfs leiden tot een ongediertenplaag. Het feit dat mensen meer afval dumpen heeft verschillende oorzaken. In dit bericht gaan we dieper op deze oorzaken in, alsmede de gevolgen van het dumpen van afval en eventuele oplossingen voor dit probleem.

Oorzaken voor de toename in dumpingen

In veel gemeenten is een verandering in het afvalbeleid de oorzaak van de toename van het aantal afvaldumpingen. Zwolle voerde bijvoorbeeld per 1 januari 2023 een nieuw beleid in, waarbij inwoners per gebruik van de ondergrondse container of lediging van de grijze restafvalcontainer moeten betalen. Dit beleid werd ingevoerd om het beter scheiden van afval te stimuleren, maar heeft tot dusverre vooral geleid in een toename in afvaldumpingen.

Hoge boetes voor afval dumpen

Een belangrijke reden voor de toename in het afval dumpen is dus omdat op een legale manier afvoeren op steeds meer plekken duurder wordt. Wanneer iemand gepakt wordt voor het dumpen van afval liggen de boetes echter op een nog veel hoger bedrag. De hoogte van de boete verschilt per gemeente maar ligt in ieder geval op minimaal 100 euro en kan oplopen tot in de honderden euro’s. In Breda bedraagt deze boete zelfs 400 euro. Deze boete werd in 2022 maar liefst 59 keer uitgedeeld.

Oplossingen voor het afval dumpen

Bovenstaande boetes kunnen een manier zijn om het dumpen van afval tegen te gaan. Ook kan het helpen om het bewustzijn bij de bevolking te vergroten van de gevolgen van het afval dumpen. De meest efficiënte manier is echter meestal om voor een voordelige en efficiënte manier te zorgen om afval aan te kunnen bieden en zo goed mogelijk te kunnen scheiden.

Rolcontainer huren bij Rolcontainerhuren.nl

Zo’n voordeligere manier om afval af te voeren kan zijn door zelf een rolcontainer te huren. Bij Rolcontainerhuren.nl kunt u tegen een scherp tarief rolcontainers voor verschillende afvalstromen huren. Zo hebben wij rolcontainers voor , , en . Zowel particulieren als bedrijven in heel kunnen bij ons terecht voor het huren van een rolcontainer. In onze stelt u eenvoudig zelf het contract samen, waarbij u onder andere kunt kiezen hoe vaak de rolcontainer geledigd moet worden. Heeft u nog vragen over het huren van een rolcontainer? U kunt vrijblijvend met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.