Bedrijfsafval scheiden: waar moet u op letten | Rolcontainer huren

Bedrijfsafval scheiden: waar moet u op letten?

Jaarlijks produceert het Nederlandse bedrijfsleven in zijn totaliteit een miljard kilo aan afval. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, blijft dit getal immens. Vanuit de Nederlandse overheid wordt intensief beleid gevoerd om deze afvalhoop zo duurzaam mogelijk te verwerken, hierbij is er uiteraard ook een grote rol weggelegd voor het bedrijfsleven.

Een duurzame wereld begint bij uzelf

Hoe verwacht de Nederlandse overheid dat het bedrijfsleven zelf zijn verantwoordelijkheid neemt op het gebied van het duurzaam verwerken van afval? Allereerst is elk bedrijf verplicht om zoveel mogelijk afval te scheiden. Zo wordt voorkomen dat recyclebaar afval wordt verspild doordat het op de bekende grote hoop bij de afvalverwerker terecht komt.

Effectief en duurzaam bedrijfsafval scheiden

De meest belangrijke rol voor bedrijven is hier weggelegd in het scheiden van het papier en glas van het reguliere . Dit heeft alles te maken met de beperkte mogelijkheden bij de nascheiding van regulier . Materialen als metaal kunnen bij nascheiding goed uit het reguliere bedrijfsafval worden gehaald, een magneet haalt meer dan driekwart van het materiaal eruit. Door een goed doorontwikkelde scheidingsmethode is het ook niet meer nodig om plastic apart te verzamelen.

Voor papier en glas ligt dit anders. Beide materialen zijn uitstekend geschikt voor recycling, maar er is geen methode om dit uit het reguliere bedrijfsafval te krijgen. Om verspilling tegen te gaan moeten zowel papier en glas apart worden gescheiden bij het bedrijf zelf.

Duurzaam bedrijfsafval scheiden bij Rolcontainerhuren.nl

Heeft uw bedrijf nog geen oplossing om en te scheiden van het reguliere bedrijfsafval? Of zoekt u een nieuwe partij voor het duurzaam verzamelen van uw bedrijfsafval? Bij rolcontainerhuren.nl kunt u vandaag nog voor alle afvalstromen separate containers huren!

Rolcontainerhuren.nl biedt afvaloplossingen op het gebied van bedrijfsafval, en . Kies via de website de gewenste literinhoud van de verschillende containers, het aantal ledigingen en de contractduur. U bepaalt dus volledig zelf hoe het contract eruitziet. Binnen vijf werkdagen leveren wij de bestelde afvalcontainers bij u af.

Indien u nog vragen heeft kunt u Rolcontainerhuren.nl altijd vrijblijvend telefonisch bereiken op 0900-0174. Wilt u liever online uw vraag stellen, dan kunt u gebruik maken van het online contactformulier.