bedrijfsafval wordt bijna niet gerecycled

Bedrijfsafval wordt lang niet altijd gerecycled

Een groot deel van de bedrijven in heeft geen of onvoldoende richtlijnen opgesteld op het gebied van afvalscheiding. Zonder deze duidelijke richtlijnen, weten veel medewerkers niet waar zij hun afval moeten laten. Hierdoor beland veel , vaak onbedoeld, toch allemaal op een hoop en gaan vele kostbare materialen verloren.

Geen richtlijnen voor het scheiden van afval

Uit onderzoek van afvalverwerker SUEZ blijkt dat een groot deel van de bedrijven geen richtlijnen of faciliteiten heeft, om hun te kunnen scheiden. Onder 1.000 ondervraagden blijkt dat namelijk slechts 22% hiervan duidelijke richtlijnen voor het scheiden van afval heeft en ook weet wat er hierna met het afval gebeurd. Schrikbarend is dat de rest, zo’n 78%, dus niet weet hoe ze hun afval moeten scheiden en wat er uiteindelijk met hun afval gebeurd.

Missende communicatie over het scheiden van bedrijfsafval

Op kantoren ontbreekt vaak de communicatie over bedrijfsafval. Medewerkers weten hierdoor niet wat ze met hun afval aan moeten, waardoor het in de verkeerde afvalstromen beland. Terwijl er juist met het hanteren van duidelijke richtlijnen en het faciliteren van verschillende afvalbakken veel meer afval gescheiden kan worden. Wanneer het namelijk duidelijk is voor de mensen en eenvoudig is om te doen, is bijna iedereen bereidt om hun afval te scheiden. Veel bedrijven zijn overigens wel bewust bezig met duurzaamheid, maar denken meer aan het reduceren van bijvoorbeeld de Co2 en energie-uitstoot. Dit, terwijl er met het recyclen van afval ook veel milieuwinst behaald kan worden.

Huisafval wordt beter gescheiden

Medewerkers van de bedrijven geven aan dat wanneer er afvalbakken voor specifiek afval worden geplaatst, het scheiden van afval een stuk beter zal gaan. Daarnaast denken zij dat wanneer de baas een goed voorbeeld geeft, of wanneer er beloningen worden gegeven voor goed gedrag dit hun zal helpen. De meeste ondervraagden weten namelijk wel hoe afval op de juiste manier gescheiden moet worden. 83% van de ondervraagden geeft dan ook aan thuis beter afval te scheiden dan op kantoor. Het enige wat ze nodig hebben zijn de juiste faciliteiten om het afval te scheiden.

Bedrijfsafval scheiden met rolcontainerhuren.nl

Wilt u uw bedrijfsafval op de juiste manier laten scheiden. Bestel dan eenvoudig een rolcontainer op rolcontainerhuren.nl. Wij beschikken over verschillende afvalcontainers van tot en van bedrijfsafval tot . Zo is er altijd wel een goede container voor uw bedrijf te vinden. Onze medewerkers helpen u graag met het vinden van de juiste afvaloplossing voor uw bedrijf. Heeft u interesse in onze containerservice? Neem dan gerust met ons op via het contactformulier of telefonisch via 0900-0174.