De schuur opruimen met deze tips | Rolcontainer huren

De schuur opruimen met deze 4 tips

Met de zomer voor de deur willen veel mensen weer optimaal gebruik kunnen maken van hun tuin. Wanneer er een schuur aanwezig is, is het dan ook fijn als deze weer netjes opgeruimd is. Het zou nu dan ook het ideale moment kunnen zijn om de schuur op te ruimen. Om hiermee te helpen geven we u op deze pagina een aantal handige tips voor het opruimen van uw schuur.

1. Neem de tijd met het opruimen van de schuur

De schuur opruimen kan een hele klus zijn. Het is dan ook belangrijk om hier van tevoren alvast rekening mee te houden. Trek voor het opruimen van de schuur minimaal een halve dag uit. Wanneer u dit niet doet, bestaat het gevaar u dat u zich gaat haasten tijdens het opruimen. Dit kan een averechts effect hebben, waardoor de schuur even rommelig blijft als voorheen.

2. Sorteer de spullen

Het handigste is om de schuur eerst leeg te halen. U kunt deze dan ook schoonmaken, door bijvoorbeeld spinnenwebben en stof te verwijderen. De spullen die u uit de schuur heeft gehaald verdeelt u in 3 groepen: spullen die in de schuur horen, spullen die in het huis of in de tuin horen en spullen die weggegooid mogen worden. Geef de spullen die terug in het huis of in de tuin gaan meteen een plekje, zo voorkomt u dat deze daar in de weg liggen. De spullen die terug in de schuur moeten kunt u het beste ook alvast door sorteren door bijvoorbeeld het gereedschap bij elkaar te leggen.

3. Berg de spullen weer handig op in de schuur

Wanneer het tijd is om de spullen terug in de schuur te gaan leggen, is er ook een handige manier om dit te doen. Als het goed is heeft u de spullen die bij elkaar horen te liggen alvast voorgesorteerd. Dit maakt het terugleggen alvast wat eenvoudiger. Wanneer u toch nog ruimte te kort komt in de schuur kunt u proberen handig gebruik te maken van een muur of het plafond, door hier spullen aan op te hangen. U zou ook kunnen overwegen een grote kast in de schuur te zetten waar u spullen in kunt opbergen. Zorg er in ieder geval voor dat een looproute beschikbaar blijft in de schuur, zodat u niet over spullen heen hoeft te klimmen wanneer u iets uit de schuur wilt pakken.

4. Huur een container voor het opruimen van de schuur

Als u veel afval verwacht bij het opruimen van de schuur, kan het gebeuren dat uw gebruikelijke container niet voldoende ruimte biedt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u afval verwacht dat niet in uw container mag. In dat geval zult u een andere oplossing moeten vinden. Het afval wegbrengen bij de milieustraat is dan een optie, maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen zelf een container te huren.

Om te voorkomen dat uw schuur binnen mum van tijd weer vol staat, kunt er ook voor kiezen een rolcontainer voor langere tijd te huren. U kunt het afval dan meteen in deze container doen, in plaats van het al die tijd in de schuur op te bergen. In onze vindt u containers voor verschillende afvalstromen, zoals , en . Heeft u vragen over het huren van een rolcontainer? Neem dan gerust eens vrijblijvend met ons op.